Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jocurile Naţionale Special Olympics au loc în week-end la Arad!

Fundaţia Special Olympics din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean Arad organizează în oraşul nostru cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Jocurile Naţionale Special Olympics au loc în week-end la Arad!
Comentează 1

La Jocurile Naţionale Special Olympics România şi-au anunțat prezenţa 300 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la asociaţii, organizaţii şi şcoli speciale din toată ţara dar şi din Ungaria.

 

Sportivii prezenţi la eveniment ce are loc în perioada 27-29 mai vor concura la competiții sportive de atletism, badminton, bocce și înot, care se vor desfășura la Stadionul „Gloria”, Sala de Sport a Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și la Bazinul de Înot „Delfinul”.

„A fost un vis pentru noi să organizăm Special Olympics la Arad, un vis devenit realitate. Am vrut la Arrad pentru că am considerat că putem oferi ocazia să participe la jocuri cât mai multor sportivi speciali”, a spus Camelia Oprea, preşedinte INTEGRA. „Sunt bucuros că Aradul va găzdui acest eveniment. Suntem gazde bune şi vrem să antrenăm oraşul pentru un eveniment special şi specific”, a spus şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Alături de cei 2, la conferinţa de presă de azi a mai fost prezent Cristian Ispas, preşedintele Fundaţiei Special Olympics România, dar şi tânăra Mara Oprea.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics România va avea loc la Sala Polivalentă din Arad, sâmbătă, 28 mai, de la ora 19:00. Aprinderea Flăcării Speranței, Cercul prieteniei, Jurământul Special Olympics, spectacolul bucuriei de a participa și al dorinței de a câștiga sunt doar câteva dintre momentele evenimentului sportiv Special Olympics.

Zilele de 27 și 28 mai vor fi dedicate evaluărilor medicale gratuite, la care vor participa sportivii Special Olympics, oferite de către medici specialiști voluntari și studenți ai Facultății de Medicină de la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad. În cele două zile se vor desfășura evaluări medicale la 6 discipline ale proiectului „Sportivi Sănătoși”

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite