Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Insist asupra nevoii de parteneriat concret între Arad și comunităţi din Italia”

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a fost primit de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, alături de o delegație formată din 10 oameni de afaceri și de Consulul Onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio.

Iustin Cionca: „Insist asupra nevoii de parteneriat concret între Arad și comunităţi din Italia”
Comentează 0

„Am insistat astăzi asupra nevoii de parteneriat concret, pragmatic, între județul Arad și partenerii săi din Italia, respectiv proiecte în care putem colabora cu Ambasada şi vom continua această politică de interrelaţionare. Aradul este o comunitate puternică, în special prin oamenii săi, iar italienii stabiliţi în Arad sau cei cu puternice relaţii socio-economice au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea județului și a municipiului Arad. De aceea, vă propun să încercăm să fim, împreună, mai prezenți în viața acestor italieni dintre care foarte mulți s-au stabilit deja la Arad”, a declarant Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Ambasadorul a ridicat problema forței de muncă din România, avertizând asupra faptului că există pericolul ca în lipsa unor politici naționale pentru protejarea investițiilor, unii dintre aceștia să se reorienteze spre alte piețe. Excelența Sa, Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi a accentuat că statul român ar trebui să fie mai predictibil, să dezvolte infrastructura rutieră și să faciliteze aducerea forței de muncă din străinătate. Înaltul oficial a insistat asupra faptului că infrastructura rutieră din județul Arad este superioară celei din alte judeţe.

La final, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România, au discutat despre realizarea unui calendar cultural pentru cetățenii italieni stabiliți la Arad. „Vă rog să fiți alături de noi în a realiza evenimente culturale pentru această comunitate, prin Centrul Cultural Județean, prin Biblioteca Județeană și prin Centrul Cultural Italian, care funcționează în orașul nostru. Concret, vă propun să realizăm, împreună, la Arad, începând cu primăvara anului 2019, un calendar muzical, întrucât muzica reprezintă un limbaj universal, iar Italia, prin excelenţă, este unul dintre cei mai buni ambasadori ai acestui limbaj comun”, a conchis Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. 


Scrie un comentariu

trimite