Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Investițiile Consiliului Județean au transformat Muzeul din Arad”

Iustin  Cionca:  „Investițiile Consiliului Județean au transformat Muzeul din Arad”
Comentează 0

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a prezentat astăzi, unui grup de diplomați din Ungaria, investițiile făcute de Consiliul Județean la Muzeul de Istorie și la Muzeul de Artă din Arad. Oaspeții sunt prezenți la Arad cu prilejul comemorării celor 13 generali, executați în orașul de pe Mureș la 6 octombrie 1849, la finalul Revoluției Pașoptiste. Printre aceștia s-au numărat șeful diplomației maghiare la București, atașatul militar al Ungariei în capitala României, episcopul orașului Pécs, din Ungaria. În cursul după-amiezii, la Arad este așteptat și vicepremierul Ungariei, împreună cu care președintele Consiliului Județean va depune coroane de flori la Obeliscul celor 13 generali și în Parcul Reconcilierii.

Iustin Cionca a prezentat oaspeților Aradului Sala Relicvelor celor 13 generali, cripta unuia dintre martirii revoluției, și a insistat apoi pe repunerea în valoare a tripticului monumental „Înmormântarea lui Hristos”, reexpus în Pinacoteca Muzeului de Artă, redeschisă anul acesta de Consiliul Județean.

„Noi obișnuim să vorbim mai mult despre investițiile noastre în drumurile județene și în construirea de spitale noi sau cumpărarea aparaturii medicale. Dar investițiile în cultură sunt, la rândul lor, importante, iar Consiliul Județean a impus Muzeului un ritm crescut față de anii precedenți. Și nu ne oprim aici, anul acesta am cumpărat un palat în centrul Aradului, pe strada Unirii, pe care l-am predate Muzeului pentru amenajarea unei secții noi. Am renovat o parte din Palatul Cultural, care găzduiește expozițiile permanente, am reexpus tabloul Feszty, ascuns privirilor de peste 70 de ani și am repus în valoare alte opere de artă importante, în săli unice în România. Am refăcut secția de Științe Naturale, astăzi una dintre cele mai spectaculoase din țară. Vă invit să vizitați Muzeul din Arad și să constatați personal transformările spectaculoase prin care, datorită investițiilor Consiliului Județean și, evident, a muncii și pasiunii specialiștilor de la muzeu”, a declarat Iustin Cionca. 

Biroul de presă

06.10.2022

 

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite