Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Guvernul PSD a ras Aradul de pe harta sărbătorii Centenarului”

Că PSD Arad cară tava lui Liviu Dragnea, cu o slugărnicie penibilă, se știe. Dar iată că același PSD Arad, prin parlamentarii săi, nu se sfiește să își bată joc în repetate rânduri de arădeni și de reprezentanții acestora. Ultima trăsnaie pesedistă îl readuce în prim-plan pe deputatul Florin Tripa, care s-a remarcat în ultimii doi ani nu numai prin comunicate de presă grosolane, ci și prin faptul că a votat ca banii arădenilor să fie trimiși în alte județe.

Iustin Cionca: „Guvernul PSD a ras Aradul de pe harta sărbătorii Centenarului”
Comentează 0

„De această dată, Tripa se ia la trântă cu adevărul, jignind inteligența arădenilor. Deși ar fi trebuit să se ascundă, să fugă de acest subiect și să spere că arădenii uită repede sfidarea Guvernului PSD care a șters Aradul de pe harta centenarului Marii Uniri, deputatul PSD se trezește să arate cu degetul înspre conducerea administrativă a județului și municipiului. Tripa uită că minciuna are picioare scurte și că PSD, nu altcineva, a făcut tot posibilul ca Aradul să NU primească onorurile și recunoașterea care i se cuvin! Tripa susține, cu logica unui elev corijent, că administrația Aradului nu a făcut destule pentru sărbătorirea Centenarului, în condițiile în care DOAR administrația Aradului s-a implicat în această sărbătoare, fiindcă Guvernul ne-a întors spatele!” - a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, dl. Iustin Cionca.

Domnule Tripa, în precipitarea dvs. uitați că:

-Sub guvernarea PSD, Aradul nu a primit fonduri pentru proiectele sale privind sărbătorirea Centenarului! Nici măcar pentru reabilitarea clădirii istorice unde s-au purtat negocierile pentru Unirea României cu Transilvania. Și nu doar că nu s-au alocat bani pentru Arad, ci nici măcar nu ni s-a dat un răspuns la această solicitare!

-Aradul nu are un Monument al Marii Uniri, tot din cauza guvernării PSD. Povestea cu neîndeplinirea atribuțiilor de către administrația locală face parte din manipularea pe care o promovați ostentativ și permanent. Dacă Guvernul PSD era de bună credință, aducea Monumentul la Arad, îl depozita undeva – bunăoară în Cetate, dacă tot ați avut ministru al Apărării, iar Cetatea a mai găzduit un alt monument vreme de aproape jumătate de secol.

-Aradul a fost exclus din lista Capitalelor Marii Uniri tot prin votul PSD, deci inclusiv al dumneavoastră. Aradul, pe care îl declarați „Capitala spirituală a marelui act istoric”, a fost ras de Guvernul PSD de la întâlnirea cu istoria, cu sprijinul dvs. și al colegilor dvs. Nu v-am auzit cerându-i în Parlament lui Liviu Dragnea să lase Aradul pe harta Marii Uniri!

 

-Cu mici excepții, reprezentanții PSD, în frunte cu primarii social-democrați, au boicotat manifestările organizate în 13-14 noiembrie, care evocau tocmai rolul Aradului din urmă cu 100 de ani în construirea Marii Uniri. Un boicot care, lesne de înțeles, a fost comandat pe linie de partid, și prin care primarii și consilierii județeni PSD și-au sfidat proprii alegători, punând interesul lor politic deasupra interesului celor pe care îi reprezintă!

Sunt patru aspecte care vă incriminează, direct și indirect. Parafrazându-l pe Orwell, dumneavoastră nu sunteți victimă, sunteți complice la minimalizarea Aradului în contextul acestui moment istoric: Centenarul Marii Uniri!

Acestea fiind datele problemei, domnule Tripa, ar trebui să nu mai apăreți în spațiul public cu acest subiect, CENTENARUL, pentru că sunteți vinovat de marginalizarea Aradului. Fiți convins că arădenii cunosc adevărul și nu uită așa ușor!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite