Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Continuăm dotarea Spitalului Județean cu aparatură de înaltă performanță”

Iustin Cionca: „Continuăm dotarea Spitalului Județean cu aparatură de înaltă performanță”
Comentează 0

Încă un aparat medical ultramodern a fost livrat astăzi de Consiliul Județean Arad către Spitalul Județean. Valoarea aparatului este de 1,39 milioane lei, iar achiziționarea acestuia a fost realizată din fonduri europene!

El va putea efectua radiografii pulmonare, radiografii craniu standard și incidente speciale, radiografii coloană vertebrală, radioscopii gastro-duodenale.

„Aparatul radiodiagnostic cu post de grafie și scopie are un sistem complet digital și se folosește pentru obţinerea de imagini radiologice digitale de înaltă calitate, care ajută, astfel, la stabilirea unui diagnostic corect și sigur. Continuăm să dotăm Spitalul Județean cu aparatură performantă pentru că viața este cel mai valoros bun pe care îl avem”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Aparatul a fost achiziționat în cadrul proiectului „Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”. Prin acest proiect, spitalul a fost dotat cu echipamente de ultimă generație: ecograf multidisciplinar, turn de videoendoscopie și mașină de spălat endoscoape pentru ambulatoriul secției gastroenterologie; osteodensitometru, aparat de radiodiagnostic și Computer Tomograf pentru dotarea Laboratorului de Imagistică Medicală, respectiv un angiograf pentru dotarea Laboratorului de Cardiologie Intervențională, în valoare totală de 9,1 milioane lei, din care 98% au fost decontați din fonduri europene nerambursabile, diferența de 2% fiind asigurată de Consiliul Județean Arad.

Echipamentele radiologice vor fi puse în funcțiune după eliberarea autorizațiilor emise de organismele abilitate în domeniul nuclear. Până în prezent au fost puse în funcțiune echipamentele primite de medicii gastroenterologi și a fost autorizată de către CNCAN funcționarea osteodensitometrului cu ajutorul căruia se evaluează densitatea osoasă în vederea diagnosticării cât mai precoce a osteoporozei și începerii tratamentului de consolidare a masei osoase.

 

Biroul de presă

27.07.2022

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite