Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „CJA sprijină financiar extinderea rețelei de gaze în județ”

Peste 700.000 de lei au fost alocați de către Consiliul Județean în ședința de ieri, pentru extinderea rețelei de gaze naturale în Ineu și satul aparținător, Mocrea, respectiv în comuna Zărand. Pentru Ineu s-au alocat 362.000 de lei, iar pentru Zărand 375.000 lei. Sumele provin din sumele corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean, distribuit pentru proiectele orașelor și comunelor din județul Arad.

Iustin Cionca: „CJA sprijină financiar extinderea rețelei de gaze în județ”
Comentează 0

„Încurajez astfel de investiții deoarece rețeaua de gaze nu aduce doar confort pentru cetățeni și pentru administrație, prin încălzirea mai facilă a școlilor, grădinițelor și a altor obiective, ci reprezintă o oportunitate în plus pentru atragerea de investitori. Investim în drumuri, rețele de apă și canalizare, sprijinim dezvoltarea rețelei de gaz, alături de celelalte investiții publice, în sistemul sanitar sau în cel educațional, pentru a crește uniform nivelul de trai al oamenilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Aceste alocări vin în completarea altor proiecte pentru primăriile din județ. Acum 10 zile, în prezența lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 11 primării au semnat contracte în valoare totală de aproximativ 215 milioane de lei, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”!

Aceste contracte reprezintă un angajament ferm pentru modernizarea infrastructurii rutiere, stradale și extinderea rețelei de apă și canalizare.

Cele 11 primării care au obținut finanțare, alături de Consiliul Județean Arad, sunt: Apateu, Archiș, Buteni, Fântânele, Felnac, Ghioroc, Peregu Mare, Petriș, Sebiș, Secusigiu și Vladimirescu.

Fotografia are rol ilustrativ

Sursa foto: arenaconstruct.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite