Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „53.085 de teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2 în Arad, cu aparatura finanțată de Consiliul Județean!”

Iustin Cionca: „53.085 de teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2 în Arad, cu aparatura finanțată de Consiliul Județean!”
Comentează 0

Consiliul Județean Arad a alocat fondurile necesare pentru cumpărarea aparaturii cu care anul trecut au fost realizate 53.085 de testări RT-PCR pentru depistarea virusului SARS CoV-2 în Arad! Consiliul Județean a cumpărat un aparat de testare Real Time PCR și a co-finanțat un al doilea aparat (acesta din urmă a fost furnizat de Ministerul Sănătății). În plus, tot Consiliul Județean Arad a cumpărat extractorul automat pentru analizarea majorității testelor realizate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în anul 2020.

„Am investit 265.343 de lei din bugetul Consiliului  pentru că am vrut să prevenim răspândirea virusului în Arad. Vă reamintesc că la începutul pandemiei Aradul a fost cel mai expus județ din România, din cauza punctelor de trecere a frontierei tranzitate de sute de mii de oameni, mulți dintre ei purtători ai virusului. Foarte repede am avut primele cazuri în județ și primele decese. Dar în câteva luni am reușit să stabilizăm situația și să coborâm dintre primele județe, am luat măsuri pentru testarea și izolarea pacienților, am deschis secții de spital pentru bolnavii de Covid-19 și am temperat valul epidemic”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Președintele Consiliului Județean Arad a subliniat că eforturilor administrației de limitare a efectelor pandemiei s-a alăturat și societatea civilă. „Cetatea Voluntarilor a facilitat aducerea unui aparat de testare PCR la Arad, de la Fundația Vodafone (care a ajuns la Direcția de Sănătate Publică). Clubul Lions a contribuit consistent cu kituri de testare și consumabile. Alții au donat aparate de oxigen, porți de dezinfecție, materiale, echipamente, alimente. În „Rețeaua Solidarității”, inițiată la Arad, s-au activat zeci de asociații, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, mediul de afaceri, Biserica, să facă bine, să ajute arădenii. Chiar Guvernul României a premiat doi voluntari arădeni pentru efortul lor altruist în perioada pandemiei. Le mulțumesc tuturor pentru acest exercițiu de omenie”, a declarat Iustin Cionca.

În total, în sistemul arădean de sănătate publică au fost realizate anul trecut 87.185 testări pentru depistarea virusului SARC CoV-2 (53.085 la Spitalul Județean, 34.100 la Direcția de Sănătate Publică). La acestea se adaugă testele realizate în sistemul privat.

În județul Arad, aprox. 16.000 de persoane au fost diagnosticate pozitiv cu virusul SARS CoV-2, de la izbucnirea pandemiei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite