Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iubești înghețata? Iată câteva motive pentru care să o consumi cu încredere chiar și iarna

Iubești înghețata? Iată câteva motive pentru care să o consumi cu încredere chiar și iarna
Comentează 0

Daca ar fi sa alegem un desert pe care il indragim si pe care l-am savura ori de cate ori simtim nevoia unei placeri nevinovate, inghetata se situeaza cu certitudine in topul listei. De ce? Pentru ca are un gust unic, este colorata, aromata si reuseste de fiecare data sa ne ridice dispozitia, indiferent de momentul in care am alege sa o consumam. Nu de putine ori, inghetata este considerata a fi un desert de vara, astfel ca multe persoane aleg sa nu o consume iarna din aceasta cauza. In realitate insa, inghetata este un desert ce poate fi consumat oricand, indiferent de sezon sau de momentul zilei.

Chiar daca iarna avem tendinta de a consuma cu precadere alimente calde, acest lucru nu inseamna ca va trebui sa renuntam complet la minunata inghetata, desertul care reuseste de fiecare dat sa ne incite papilele gustative. In continuare, iti vom oferi cateva motive pentru care sa nu renunti la consumul de inghetata nici in timpul iernii!

Sursa de vitamine si minerale

Este adevarat ca rareori ne gandim sau avem timp sa cugetam la beneficiile unui astfel de desert atunci cand toata atentia ne este indreptata inspre savurarea din plin a acestuia. Astfel, un lucru mai putin stiut despre inghetata este faptul ca aceasta reprezinta o sursa de vitamine si minerale, atat de esentiale bunei functionari a organismului. Vitaminele A,D,E, K, dar si un continut bogat de calciu, magneziu si potasiu, se regasesc in fiecare inghetata pe care o savurezi.

Inghetata reprezinta o parte din doza ta zilnica de fericire

Deserturile sunt cele care in mod inexplicabil reusesc sa ne ofere o stare de bine, iar inghetata nu face niciun fel de exceptie de la aceasta regula. Probabil ca ti intampla destul de des sa mananci o inghetata si ulterior sa ai o stare inexplicabila de bine. Deosebita inghetata are aceasta capacitate excelenta de a nu dezamagi, indiferent de dificultatile pe care le-am intampinat peste zi.

Prietenul dietei tale

Pentru ca ne dorim sa fim mereu in forma de zile mari, multi dintre noi recurgem la diferite diete pentru a scapa cat mai rapid de kilogramele in plus. Asa cum bine stim, multe dintre acestea nu permit consumul de dulciuri, insa in mod surprinzator inghetata pare sa faca o exceptie de la aceasta regula in cazul multora. Avand un continut caloric mai scazut decat alte deserturi, inghetata poate fi uneori transformata intr-o placere nevinovata atunci cand decizi sa urmezi o dieta alimentara.

Gust unic, indragit atat de copii cat si de catre adulti

Inghetata are un gust unic, ce nu poate fi substituit cu nimic altceva, ceea ce il transforma intr-un desert ideal pentru momentele in care dorim sa ne bucuram de adevarate momente de rasfat. Mai mult decat atat, nu trebuie sa uitam de faptul ca inghetata poate fi consumata sub o diversitate de forme, indiferent ca este vorba despre diferite bauturi fierbinti sau alte deserturi pe care inghetata le poate acompania.   


Scrie un comentariu

trimite