Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad, dotat cu un container de căutare-salvare ultraperformant

ISU Arad, dotat cu un container de căutare-salvare ultraperformant
Comentează 0

Recent  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arada fost dotat cu un container de căutare-salvare multifuncțional,un fel de MODUL SELENAR, care îmbunătățește substanțial performanțele pompierilor în timpul unei misiuni.

„Urmare a noului concept al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, privind sistemul de containeizare la nivel național, inspectoratul nostru a primit în urmă cu trei săptămâni un container de tip căutare-salvare destinat transportului accesoriilor și materialelor la locul intervențiilor de lungă durată la nivel de județ, zonă sau regiune. Iar în urmă cu două zile inspectoratul nostru a recepționat o linie tehnică de întreținere a echipamentului de protecție, care a fost pus în funcțiune în data de 28 noiembrie. (…) Toate utilajele și sculele aflate în dotarea containerului sunt performante, sunt în cantități suficiente pentru ca întreg personalul participant la intervenția de lungă durată la nivel de județ sau de regiune să poată să intervină în timpul cel mai scurt și să facă acțiuni de intervenție foarte performante”, a precizat  lt. col. Cristian Gârbău, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.

“Containerul de căutare – salvare, intrat în dotarea Detașamentului Arad e un container complex, pentru intervenții de lungă durată, sau intervenții punctuale, prin extragerea mijloacelor de pe el, folosite la intervenție și repunerea înapoi pe container, folosit pentru intervenții de căutare-salvare,  intervenții descarcerare, salvare din medii ostile vieții, persoane prinse sub dărâmături, accidente de circulație sau orice alt tip de intervenție care necesită mijloacele de pe container. El este dotat cu foarte multe mijloace tehnice, de la perne, vinciuri, generatoare, foarfeci de tăiere auto moto, fierăstraie de tăiere fier beton, carote pentru dat găuri în beton cu cap diamantat și alte mijloace necesare în astfel de intervenții. Containerul va fi folosit atât de Detașament, cât și de Inspectorat pentru intervenții, locale, zonale, județene, regionale, în funcție de situația operativă”, după cum ne-a relatat maior George Pleșca.

De asemenea cu ocazia zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României, ofițerii și subofițerii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad, care s-au remarcat pe timpul misiunilor de intervenție au fost avansați înaintea expirării stagiului minim in grad, după cum urmează:
- în gradul de maior, capitan Marius Vlad, comandant al Detasamentului de pompieri Arad. 
- în gradul de maior, capitan Ciupuliga Dorel, comandant al Detasamentului de pompieri Ineu. 
- în gradul de plutonier adjutant șef, plutonier adjutant Gyorgy Dionisie
- în gradul de plutonier adjutant, plutonier major Dragomirescu Cătălin
- în gradul de plutonier major, plutonier Anghelescu Marian.
Tot pentru merite deosebite in executarea misiunilor de intervenție, mr. Bortes Ioan, comandant al Detasamentului de pompieri Sebis i-a fost acordată placheta onorifică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Galerie foto (137)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite