Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad a deschis un Punct de Lucru în oraşul Curtici

ISU Arad a deschis un Punct de Lucru în oraşul Curtici
Comentează 0

În 09 martie ora 11, a.c, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, cu sprijinul Primăriei Curtici si a Consiliului Local Curtici v-a deschide un Punct de Lucru în oraşul Curtici. Spaţiul cu toate dotările necesare şi mentenanţa acestuia este asigurat de către administraţia oraşului.

Punctul de lucru este în subordinea Detaşamentului de Pompieri Arad şi pentru început va avea în dotare o autospecială SMURD de tip B, încadrată cu 3 subofiţeri.

Echipajul va deservi 2 oraşe (Curtici şi Sântana) şi 6 comune (Dorobanţi, Iratoşu, Macea, Olari, Şofronea, Zimandul Nou) totalizând o populaţie de 37 842 locuitori şi o suprafaţă de 485,79 km2.

       În urma analizei situaţiei operative din zona în care va acţiona echipajul s-a constata că în anul 2016 au fost peste 2000 de intervenţii medicale de urgenţă şi prin deschiderea punctului de lucru timpii operativi de răspuns vor scădea considerabil.

          De asemenea au fost luate în considerare criteriile de dezvoltare economico-socială a zonei şi cele privind importanţa oraşului ca punct de comunicaţii feroviare atât de marfă cât şi de călători.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt - căpitan Pleşca George

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite