Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad: 56 intervenții în acest sfârșit de săptămână

ISU Arad: 56 intervenții în acest sfârșit de săptămână
Comentează 1

În acest week-end, cele 7 subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” Arad au desfășurat 56 misiuni de intervenție.

S-a acționat pentru stingerea unui număr de 4 incendii, toate de vegetație uscată, resturi vegetale sau deșeuri menajere.

Modul descarcerare a intervenit la un accident rutier pentru extragerea unei persoane din autoturism și au mai fost desfășurate 2 alte intervenții de asistență a persoanelor.

Cele 9 echipaje SMURD, au desfășurat 49 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

Cea mai dificilă misiune de stingere a incendiilor de vegetație a desfășurat-o Garda de intervenție nr.2 Birchiș, în localitatea Chelmac, unde încercarea de curățare prin incendiere a unei pășuni lăsate nesupravegheată a provocat un incendiu într-o plantație de puiet pe locul unei foste exploatări forestiere.

A fost nevoie de intervenția unui număr de 35 de persoane, pompieri, angajați ai ocolului silvic și voluntari pentru a putea fi stins incendiul.

Din fericire, parcela se afla în apropierea drumului, astfel încât s-a putut interveni și cu ajutorul autospecialei de stingere.

Și în acest week-end au continuat misiunile de gestionare a situației de urgență generate de pandemia de COVID 19.

Zilnic, în regim 24/24, 16 pompieri au desfășurat misiuni de asigurare logistică a centrelor de carantină, 8 pompieri au asigurat misiuni de transport a persoanelor din PCTF Nădlac II către localități de domiciliu sau centrele de carantină, 8 pompieri au asigurat misiuni logistice la corturile de treiere din spitalele, județean, municipal, Lipova și din PCTF Nădlac II.

În cadrul Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor din cadrul ISUJ Arad alături de colegii de la IPJ Arad, IJJ Arad, STPF Arad, DSP Arad și cu sprijinul Compartimentului Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat, se coordonează toate misiunile operative pentru gestionarea situației de urgență generate de COVID 19.

ISUJ Arad, participă la coordonare și conducerea intervenției cu 2 ofițeri și 7 subofițeri/tură în regim de executare a misiunilor 24/24.

           

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite