Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISIS a revendicat atacurile de la Londra

Atacurile teroriste de la Londra, în urma cărora şapte oameni au murit şi 48 au fost răniţi, au fost revendicate aseară de Statul Islamic, a anuntat Amaq, agenţia de propagandă a grupării jihadiste. Între timp, au apărut informaţii potrivit cărora, doi români s-ar afla printre cei reţinuţi ieri de poliţia londoneză. Potrivit unui martor ocular, citat de The Guardian şi The Telegraph, ei ar fi printre cei şase sau şapte suspecţi reţinuţi în urma percheziţiilor care au avut loc într-un apartament din East Ham. În total, 12 persoane au fost arestate la Londra în urma atacurilor.

ISIS a revendicat atacurile de la Londra
Comentează 0

,,Un detaşament al luptătorilor Statului Islamic a comis atentatul de la Londra", se arată într-un comunicat publicat de agenţia Amaq, citată de Reuters. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o furgonetă a intrat pe Podul Londrei, cu circa 80 de kilometri pe oră, şi a lovit un grup de pietoni. Ulterior, atacatorii au sărit din maşină şi au început să înjunghie oamenii la întâmplare. Scenele de teroare au fost surprinse de un român aflat în zonă. 

Câteva minute mai târziu, alertată de apelurile martorilor, poliţia a intervenit în Borough Market şi au început să se audă focurile armă.

Intervenţia poliţiei a avut loc după numai opt minute de la anunţarea incidentelor. În timpul ei, patru poliţişti au fost răniţi. Autorităţile încearcă să stabilească dacă cei trei terorişti ucişi de forţele de ordine au avut sau nu complici.

În regim de urgenţă, la Londra a avut loc şi o reuniune a comitetului pentru situaţii de urgenţă, la care au participat şi şefii serviciilor secrete. Autorităţile au decis să nu suspende alegerile parlamentare programate pentru ziua de joi. Teresa May a criticat giganţii internetului şi i-a acuzat că tolerează propaganda jihadistă. Premierul britanic a anunţat noi măsuri pentru a face faţă valului de atentate.

În ciuda atacurilor, primarul Londrei anunţă că oraşul pe care îl administrează este printre cele mai sigure, dar tot el solicită vigilenţă.

O percheziţie de amploare a avut loc la locuinţa unuia dintre atacatori. 

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite