Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European: E important ca Marea Britanie să rămână în UE

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Subiectul principal a fost fenomenul de migrație, alături de renegocierea relațiilor Marea Britanie - UE.

Iohannis, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European: E important ca Marea Britanie să rămână în UE
Comentează 2

"M-am întâlnit în această seară cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru a discuta două probleme esențiale: renegocierea relaţiei Marea Britanie - Uniunea Europeană şi fenomenul migraţiei. Pentru România este foarte important ca Regatul Unit să rămână în interiorul comunității europene, dar vom susține în continuare necesitatea respectării principiilor fundamentale privind libera circulație a lucrătorilor și nediscriminarea acestora. Nu trebuie să fie puse în discuție drepturile cetățenilor români care lucrează în Marea Britanie sau în alte state membre în ceea privește accesul la prestațiile sociale. De asemenea, i-am transmis Președintelui Tusk că accentul trebuie pus pe combaterea migraţiei ilegale, pe protejarea eficientă a graniţelor externe ale Uniunii, dar şi pe cooperarea cu statele de origine şi de tranzit",a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook. 

Șeful statului va participa în perioada 18-19 februarie la reuniunea Consiliului European şi la summitul Partidului Popular European.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite