Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ioana avea doar 7 ani. A murit în faţa colegilor, în timpul orei: „Ioana s-a băgat sub bancă…”

La şapte ani, o copilă dintr-un sat din Iaşi s-a prăbuşit, sub bancă, în sala de clasă şi nu s-a mai ridicat. Medicii chemaţi să o ajute au resuscitat-o, în zadar, aproape două ore. Inima ei s-a oprit. Ar fi avut o suferinţă cardiacă despre care familia n-ar fi ştiut. Ioana n-a dat niciun semn de boală până ieri. În ultima ei zi de şcoală, şi-a impresionat învăţătorul cu răspunsurile date la prima oră de curs. Îndurerată, familia aşteaptă să afle de la legişti ce a ucis-o pe Ioana. 

Ioana avea doar 7 ani. A murit în faţa colegilor, în timpul orei: „Ioana s-a băgat sub bancă…”
Comentează 0

Când a plecat ieri la şcoală, Ioana şi-a strâns în braţe bunica. Iar mamei i-a cerut să-i pregătească un buchet de flori pentru învăţător. Nimeni nu s-a gândit că va fi ultima ei zi. După prima oră, i-a cerut voie dascălului să o lase să meargă până la magazinul de lângă şcoală, să-şi cumpere câteva felii de pizza.

Georgel Ursuleasa, învăţătorul Ioanei: „Copiii din primele bănci zic: „Ioana s-a băgat sub bancă, domnul învăţător!” Eu am crezut că  face vreo farsă, ceva.” Nu era o farsă, Ioana leşinase şi nu putea respira. S-a prăbuşit imediat după ce şi-a desfăcut pachetul cu pizza.

Georgel Ursuleasa, învăţătorul Ioanei: „Eu am găsit-o în mânuţa stângă cu punguţa de la pizza şi cu şerveţul. Iar pizza era pe bancă. Am ieşit imediat pe hol şi am ţipat la doamna directoare că am un copil căreia îi e rău.”

Profesorii au sunat la 112. Un echipaj medical a sosit la şcoală, iar de la Iaşi a fost trimis un elicopter SMURD.

Anul trecut, Ioana a leşinat la şcoală. A fost singurul ei semn de boală. Nimeni nu s-a gândit, însă, că fetiţa ar avea o problemă cardiacă.

Ioana era unul dintre cei mai buni elevi ai şcolii din satul Todireşti. În ziua morţii, se remarcase la prima oră de curs.

Abia după necropsie, fetiţa va putea fi înmormântată. Ioana mai are acasă doi fraţi.

Sursa frip.ro


Scrie un comentariu

trimite