Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Galeria scriitorilor arădeni la Șiria lui Ioan Slavici

Odată cu sărbătoarea comunei Șiria, în data de 24 iunie, la Centru de Documentare și Informare „Nicolae Ștefu” din Șiria, a avut loc galeria Scriitorilor Arădeni unde Criticul și Istoricul Literal Cornel Ungureanu a susținut o conferință cu tema „Ioan Slavici la el acasă”, cu sprijinul Centrului Cultural Județean Arad, a Bibliotecii Județene Arad, A.D.Xenopol a Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România.

Galeria scriitorilor arădeni la Șiria lui Ioan Slavici
Comentează 0

La conferință a luat cuvântul directorul Centrului Cultural Județean Arad, domnul Doru Sinaci, care este mereu prezent în județ luând parte la multe evenimente culturale, lucru ce denotă interesul și seriozitatea dumnealui pentru cultura județului Arad.

Alături de el au luat și ei cuvântul și primarul comunei Șiria, Valentin Bot, Cristina Duma, directorul interimar al Bibliotecii Județene Arad, A.D. Xenopol, Vasile Dan, președintele Uniunii scriitorilor din România – Filiala Arad.

În prima parte, scriitorul Cornel Ungureanu a vorbit despre activitatea literară și politică a marelui scriitor Ioan Slavici în raport cu Marea Unire. În a doua parte a conferinței literare au avut cuvântul prezentându-și creațiile lor, Lucia Cuciureanu, Ioan Dehelean , Constantin Butunoi, Corina Baciu, Petre Don, Eugenia Nichici, Domnica Pop și Monica Rodica Iacob.

Prezenți la eveniment au fost și poetul și editorul Ioan Matiuț precum și dramaturgul Ion Corlan. Cu această ocazie, câțiva scriitori au donat instituției cărți semnate de ei printre care și Petre Don.

Conferința literară s-a finalizat cu o vizită în biblioteca Centrului de Documentare și Informare „Nicolae Ștefu” Șiria, ghid fiind Amalia Adina Purda referendul cultural al instituției. Iată că oamenii de cultură ai Aradului nu și-au uitat înaintașii, cinstindu-i și amintindu-i  de câte ori se ivește ocazia, pentru ca generațiile care vin după noi să nu uite că Județul Arad a dat țării oameni de o inestimabilă valoare culturală, iar Slavici a fost unul dintre aceștia.

Galerie foto (125)


Scrie un comentariu

trimite