Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ioan Galea, vernisaj de pictură la Galeria ALFA (FOTO)

În acest sfârșit de săpătmână, sub patronajul Asociației ”Filiala din Arad a UAP din România”, Galeria de Artă ALFA a găzduit vernisajul expoziției de pictură a prof. univ. dr. Ioan Galea, de la Universitatea ”Aurel Vlaicu”.

Ioan Galea, vernisaj de pictură la Galeria ALFA (FOTO)
Comentează 0

”Ioan Galea, de fapt, nici nu știu dacă pictează, el gândește prin culoare. Aceasta cred că este principala caracteristică a creației lui. Ioan Galea încă a păstrat niște elemente din creația suprarealistă: acea întrunire improbabilă de stări, de senzații, de culori, cărora el reușește să le dea o coerență și cred că este bine strânsă de aceste rame, ce sunt cu mult mai puternice decât la lucrările lui anterioare, unde uneori picta chiar pe margine. Artistul este un taciturn, un ardelean al picturii, aș îndrăzni să spun, care rostește doar câteva cuvinte, cumpănite, grele, parcă ar fi niște clopote și așa sunt gândite și picturile lui, foarte puține dintre ele fiind aglomerate”, a descifrat criticul literar Mircea Mihăieș bornele evoluției picturii prietenului său de-a lungul vremii.

”Vreau să mulțumesc d-lui Aurel Arion, care este sponsorul meu principal și datorită căruia există această expoziție și, ca o completare la ce spunea Mircea, lucrările (de aceea am ales și sala mică) sunt făcute din aprilie 2017 și până în aprilie 2018. Și acum am să-l citez pe fiul meu: Inviță-ți musafirii la un pahar de vin și precis o să vadă altfel lucrările”, a spus Ioan Galea la încheierea vernisajului.

Invitație la care, după cum presupuneți, musafirii au răspuns cu plăcere!

Expoziția poate fi cu folos vizitată și chiar achiziționate lucrări (cum le auzisem conspirând într-un colț pe amazoanele de la  Club LIONS Arad), până pe data de 27 iulie.

Vasile de Zărand

Galerie foto (61)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite