Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Investițiile Consiliului Județean în spital trebuie să aibă un corespondent în atitudinea personalului medical față de pacient

Investițiile Consiliului Județean în spital trebuie să aibă un corespondent în atitudinea personalului medical față de pacient
Comentează 0

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a cerut conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență să fie mai atentă cu cheltuirea banilor și să găsească soluții pentru a crește rentabilitatea spitalului. Asta înseamnă o mai bună gestionare a serviciilor medicale acordate pentru arădeni. Consiliul Județean a cumpărat echipamente de zeci de milioane de euro pentru spital, este momentul ca și spitalul să folosească eficient această aparatură, cu mai mare atenție față de nevoile pacienților. 

În prima ședință de anul acesta a Consiliului de Administrație al Spitalului, organizată la Consiliul Județean, a fost discutat și bugetul spitalului pentru anul 2023.

Președintele Iustin Cionca a subliniat eforturile Consiliului Județean pentru modernizarea sistemului medical și marile proiecte în domeniul sănătății: „Este un moment istoric, este început de exercițiu financiar pe șapte ani, se alocă bani mulți pentru sănătate, majoritatea prin PNRR, trebuie să profităm de această ocazie. Sunt clădiri vechi, unele de aproape 200 de ani, care necesită investiții, încercăm să facem tot ce nu s-a făcut în acești ani, astfel că trebuie să mobilizăm toate resursele în modernizarea infrastructurii spitalicești.

Avem proiecte mari pentru Spital în perioada următoare, de sute de milioane de euro, pentru care va trebui să asigurăm cofinanțare: construcţia Complexului Matern-Pediatrie, Radioterapia pentru Spitalul de Oncologie, modernizarea Cardiologiei, modernizarea pavilionului central al fostului Spital Municipal, Reabilitarea Secției de Psihiatrie, construirea noului sediu al Medicinei Legale, modernizarea Blocului Operator, modernizarea Ambulatoriului, proiectul privind reducerea riscului de infecții nosocomiale etc.

Având în vedere proiectele mari pe care le avem, oricât ne-am dori, nu putem asigura și finanțarea funcționării Spitalului, și dezvoltarea acestuia. Astfel, am solicitat conducerii Spitalului să își echilibreze cât mai bine bugetul anul acesta, să aplice un plan de măsuri pentru a crește adresabilitatea, care să le asigure finanțarea propriei funcționări, inclusiv a salariilor, pentru ca noi să ne putem concentra eforturile pe dezvoltare, în completarea a ceea ce am făcut deja la Spitalul Județean. Continuăm să construim și să dotăm spitalele, chiar dacă în ultimii șase ani am generat proiecte de investiții de 220 de milioane de euro în domeniul sănătății publice arădene, prin construirea de spitale noi și dotare cu aparatură medicală modernă, computere tomograf, RMN, aparate angiograf”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite