Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Investiții noi in infrastructură la Conop.

Investiții noi in infrastructură la Conop.
Comentează 0

 

 

De curând am ajuns și in comuna Conop pe Valea Mureșului, o comună frumoasă dar destul de intinsă la fel ca Bârzava , de la poalele Muntilor Zărandului până dincolo pe malul stâng al Mureșului la Belotinț. Este o comună destul de greu de administrat, asa cum ne spunea și primarul Petrică Moldovan, dar in ciuda acestui fapt și aici au loc schimbări redicale in ceea ce privește infrastructura, invățământul și toate celelalte segmente.

De curând la Conop a fost finalizată o lucrare pe Valea Arăneș cum spun localnicii, fiind una dintre cele mai complexe lucrări pe care le-am văzut. Este un proiect unicat în județul Arad, care a cerut multă muncă și seriozitate din partea proiectantului. ,,Este vorba de un proiect complex în care a fost regularizată acea vale intr-un mod cu totul aparte, ceea ce a făcut ca acea stradă să fie scoasă definitiv din noroaie, iar acei oameni se pot bucura acum de un confort și siguranță în deplasare pe zi sau noapte. Aceste lucrări sunt parte dintr-un proiect mult mai complex in care este inclusă și modernizarea unui drum in localitate, iar segmentul trei este reabilitarea drumului comunal dintre Belotinț și Lalașinț pe o lungime de 6 km, astfel încât să existe și acolo o legătură rutiera modernă intre localități. Aceste lucrări le executăm din bugetul local și cu sprijin de la Consiliul Județean pentru că vrem să introducem apa și canalizarea in comună prin proiecte gevernamentale, acolo fiind vorba de sume mult mai mari, pe care din bugetul local nu le putem executa,,.

Ne dorim desigur și alte proiecte pentru comuna noastră și vom face tot posibilul să identificăm surse de finanțare și pentru proiectele de viitor,, a spus primarul comunei Conop, Petrică Moldovan.

Galerie foto (38)