Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Învestirea prefectului și a subprefecților județului Arad a avut loc astăzi, în Sala Ferdinand - FOTO

Astăzi, a avut loc numirea oficială a prefectului și subprefecților județului Arad în sistem de videoconferință. Dar ceremonia nu a fost lipsită de emoții și bâlbe. În videoconferință, toate județele au fost luate la rând, în ordine alfabetică, astfel Aradul a fost al doilea, după județul Alba. Doar că, unul dintre subprefecți a fost ... sărit de cei de la București, a fost uitat pur și simplu și nu a depus jurământul o dată cu colegii săi. Când depunerea jurămintelor a ajuns la județul Bacău, și-au „amintit” de Arad și subprefectul Vasile-Valer Cătană a putut să depună jurământul. 

Învestirea prefectului și a subprefecților județului Arad a avut loc astăzi, în Sala Ferdinand - FOTO
Comentează 3

Vă mulțumesc tuturor că ne-ați onorat cu prezența. În ceea ce privește colegii din deconcentrate, vă asigur de deschiderea noastră totală. Sper ca atunci când  mandatul se va încheia, să putem spune că am făcut ceva pentru a ajuta fiecare cetățean al Aradului. Domnule Cătană, orice început mai greu ajunge să fie bine până la urmă”, a spus noul prefect al județului Arad, Toth Csaba.

La începutul carierei mele de jurnalist, ușile de la instituțiile care funcționau în această clădire erau închise. Noi, împreună cu domnul prefect și cu domnul subprefect, vă asigurăm suntem o echipă care avem același interes: propășirea Aradului, a tuturor cetățenilor. Dimensiunea demnității noastre este în primul rând, socială, apoi economică, chiar și juridică, mai ales în noile condiții și vreau să le mulțumesc colegilor mei care m-au ales în această demnitate. Se va înființa cât de curând, sediul Academiei Române la Arad. Avem ce spune, avem ce pune înainte, suntem singurul județ din țară care are o hartă digitală cu toate monografiile. În spatele acestei realizări, suntem zeci de ani de muncă, de asemenea, ne propunem începând cu acest an, să luăm toate localitățile județului Arad, patromoniul acestora, cu ajutorul d-voastră. Toate localitățile vor fi cuprinse în această hartă, indiferent de etnie, indiferent de tradiții”, a spus subprefectul Doru Sinaci.

Sunt o persoană care recunosc și înțeleg toate aceste atribuții, trebuie să lucrăm împreună să putem să trecem cu toții cu bine peste această perioadă. Cei care pleacă azi și au fost la conducerea acestei instituții au făcut o treabă extraordinară. Am simtit că sunt protejat, am simțit că trebuie să îmi asum să mă vaccinez, pentru ca să putem să trăim într-o normalitate. Trebuie să acceptăm că aceste autorități ne vor doar binele. Este timpul să fim oameni serioși în această Coaliție, chiar dacă este un partid la început de drum, chiar dacă sunt opinii divergente”, a afirmat subprefectul Vasile Cătană.

 

Foto: Cătălin Florin

Galerie foto (12)


Scrie un comentariu

trimite