Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Invertorul de sudură – preț influențat de consum

Invertorul de sudură – preț influențat de consum
Comentează 0

Invertorul de sudură a apărut ca o alternativă modernă la clasicul aparat de sudură, motiv pentru care discuțiile care au ca subiect acest aparat sunt din ce în ce mai des întâlnite în întâlnirile celor care activează în domeniu.

Adesea, curiozitățile acestora sunt legate de întrebări de tipul: care este prețul unui invertor de sudură, ce avantaje aduce folosirea unui astfel de echipament și, nu în ultimul rând, prin ce se diferențiază de aparatul clasic? Vom discuta despre toate acestea în articolul de față, însă, înainte, vom face o mică prezentare.

Invertorul de sudură – aparatul bun la toate și ușor de manevrat

Invertorul de sudură este un aparat ce folosește o tehnologie sofisticată, pe bază de silicon, fiind util atât pe șantierele de construcții, cât și în lucrările de dimensiuni mai mici, cum sunt cele de bricolaj sau cele desfășurate în atelierele de producție.

Principalul motiv pentru care acest aparat este atât de popular și din ce în ce mai des utilizat îl reprezintă dimensiunile sale reduse, care îi oferă avantajul unei portabilități extraordinare și ușurință în ceea ce privește manevrarea și depozitarea.

Aparatul de sudură tip invertor – factori ce influențează prețul

Funcționalitatea, calitatea și fiabilitatea sunt cei mai importanți factori ce influențează prețul oricărui produs. În cazul invertoarelor de sudură, aceste caracteristici au o relevanță cu atât mai mare cu cât achiziția unor astfel de aparate este considerată o investiție pe termen mediu și lung.

Dacă ne referim la aspectul funcționalității, trebuie atinse mai multe puncte:

  • Consumul

Acest parametru se referă la numărul de kWh  (kilowați pe oră) înregistrați de aparat în condițiile unei utilizări normale. De regulă, clasa de consum variază între 2 kWh și 9 kWh, valoarea aleasă de fiecare utilizator în parte depinzând de natura materialelor ce trebuie sudate și de durata reprizelor de sudură.

Pentru a fi mai clar, vom exemplifica: pentru sudarea metalelor moi, cum este, de exemplu, aluminiul, se va alege un invertor cu un consum cuprins între 2,5 și 3,5 kWh, în timp ce, pentru folosință frecventă și intensă, se recomandă un invertor de sudură ce consumă peste 7 kWh. Cu cât consumul este mai mare, cu atât prețul aparatului va crește proporțional.

  • Reglajul de curent

Referitor la gama reglajului de curent, facem mențiunea că ar fi de preferat ca amperajul invertorului să poată fi ajustat cel puțin între 10 și 80 Amperi. De această valoare depind rapiditatea desfășurării întregului proces și grosimea electrozilor folosiți.

De exemplu, cu cât valoarea amperajului este mai ridicată, cu atât invertorul va putea utiliza electrozi mai groși, realizând sudura într-un timp mai rapid. Și de această dată, prețul va crește în funcție de valoare.

  • Gradul de profesionalism

Ca orice altă unealtă din gospodărie, invertorul de sudură se va regăsi în magazinele online sau în cele fizice, într-una dintre cele trei categorii standard: hobby, semi-profesional și profesional. Dacă vrei să te încadrezi într-un anumit buget, vei găsi un aparat de sudură la preț accesibil în categoria hobby, funcțiile și dotările acestuia fiind minime.

În schimb, dacă nu ai un buget-limită, ci ești mai degrabă interesat să achiziționezi un aparat de sudură cu invertor de cea mai bună calitate, te vei orienta către gama profesională, mai ales dacă intenționezi să-l utilizezi frecvent.

Oricare ar fi alegerea ta, ține cont de următorul sfat: analizează cu atenție oferta magazinului din care cumperi și ai grijă ca acesta să fie de încredere. Dacă nu ai idee de unde să începi căutările, îți oferim o sugestie: magazinul online DeTop. Aici găsești o gamă variată de modele de invertoare de sudură de ultimă generație, adaptate nevoilor actuale ale utilizatorilor și capabile să susțină chiar și cele mai complexe lucrări.

Descoperă catalogul DeTop pe scule.detop.ro și alege cu încredere invertorul de care ai nevoie!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite