Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Învăţarea unei limbi străine duce la creşterea creierului! Ce efecte are asupra îmbătrânirii

Știm cu toții cât de important este să vorbești fluent o altă limbă în afară de cea maternă, dar știi ce se întâmplă în creierul tău în atunci când vorbești o limbă străină? Ei bine, oamenii de știință au găsit răspunsul la această întrebare.

Învăţarea unei limbi străine duce la creşterea creierului! Ce efecte are asupra îmbătrânirii
Comentează 1

Cu cât cunoști mai multe limbi cu atât creierul tău va deveni mai flexibil, spun specialiștii. În plus, îmbătrânirea mintală se produce mai târziu la bilingvi, iar boli precum demența sau Alzheimer apar, în medie, cu cinci ani mai târziu decât la persoanele ce vorbesc o singură limbă.

Mai mult, un nou studiu arată că învăţarea unei limbi noi duce la creşterea creierului. Cercetătorii suedezi au efectuat această cercetare pe recruţii din cadrul Academiei de Interpreţi aparţinând Forţelor Armate Suedeze, măsurându-le creierul înainte şi după ce au participat la un program de învăţare a unei limbi străine. Iar potrivit rezultatelor, hippocampusul - o parte a creierului ce joacă un rol important în navigaţia spaţială şi în învăţarea unor noi informaţii, a crescut în dimensiuni.

„Am fost surprinşi să vedem că anumite părţi ale creierului se măriseră în funcţie de cât de bine se descurcau studenţii cu respectivul material şi în funcţie de cât efort au fost nevoiţi să depună pentru a ţine pasul", a explicat Johan Mårtensson, cercetător la Universitatea Lund.

De asemenea, cunoșterea unei limbi străine te face să împrumuți fără să-ți dai seama perspectiva vorbitorilor nativi, deoarece inevitabil te concentrezi și pe felul englezilor de a comunica, atunci când vorbești engleza, de exemplu, care sunt mai preciși.

Și încă ceva ce cu siguranță nu știai - abilitatea de a vorbi mai multe limbi străine te inflențează și pe plan emoțional. În acest sens, specialistul Mia Nacamulli explică că exprimarea și resimțirea anumitor emoții depind de limba pe care o vorbești.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite