Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întrevederea primarului municipiului Arad cu ministrul finațelor

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a participat marți, 18 septembrie 2018, la o întâlnire cu ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, cu privire la susținerea guvernului pentru sistemul de termoficare centralizat.

Întrevederea primarului municipiului Arad cu ministrul finațelor
Comentează 0

Cu aceeaşi ocazie, primarul Gheorghe Falcă a adus în discuție şi situația financiară a instituțiilor de învățământ din Arad, aflate în imposibilitatea de a achita facturile din cauza nealocării de fonduri la rectificarea bugetară. Nu în ultimul rând edilul a profitat de această întâlnire pentru a prezenta situația copiilor provenind din familii defavorizate, afectați de sistarea mesei calde oferite gratuit.

“I-am adus la cunoștință domnului ministru situația copiilor beneficiari ai mesei gratuite, iar acesta a fost surprins de sistarea programului, promițând să remedieze această situație, mai ales că este similară în toate județele în care acest program a fost funcţional anul trecut. Vom vedea în ce măsură problema va fi soluționată.

I-am prezentat și situația școlilor care nu pot achita facturile restante, precum și intenția noastră de a trimite aceste facturi spre minister. Domnia sa a dat vina pe Ministerul Educaţiei, deși nu acesta trebuia să susţină financiar școlile.

În privința termoficării, după primă intervenție a ministrului, care a încercat să transfere responsabilitatea către noi, cu sprijinul tuturor primarilor prezenți, indiferent de orientare politică, domnul ministru și-a asumat în cele din urmă responsabilitatea de a susține financiar partea guvernului. Sper că niciun parlamentar din Arad nu se va opune ca Ministerul Finanţelor Publice să aloce bani Primăriei pentru zona de termoficare, așa cum Aradul a mai pățit şi în 2015”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

Valoarea necesară, transmisă de către municipalitate, este de 5,2 milioane de lei pentru sezonul trecut. Dacă se iau în considerare și lunile octombrie-decembrie ale acestui an, suma se ridică la aproximativ 15  milioane lei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite