Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Intrare gratuită pe Ștrandul Neptun, de 1 Mai. În zona comercială, tariful a fost eliminat definitiv

Consiliul de Administrație al SC Recons, societatea municipalității care administrează Ștrandul Neptun, a decis ca în prima zi a sezonului estival, în 1 Mai, intrarea în zona de agrement să fie gratuită.

Intrare gratuită pe Ștrandul Neptun, de 1 Mai. În zona comercială, tariful a fost eliminat definitiv
Comentează 1

Accesul pe ștrand fără bilet de 1 Mai a fost o tradiție, însă în unii ani a fost suspendată această facilitate. Acum s-a decis că ștrandul poate primi o zi vizitatori fără să fie taxați, însă probabil nu vor fi mulți care se vor bucura de gratuitate. Asta pentru că vremea nu se anunță tocmai potrivită pentru plajă. Luni, cerul va fi mai mult acoperit, iar temperaturile abia vor ajunge la 20 – 21 de grade Celsius, conform meteorologilor.

Noutatea sezonului este aceea că zona comercială a ștrandului a devenit loc de promenadă. De câteva zile, intrarea în zona de terase și cluburi nu mai este taxată, după ce Consiliul Local a aprobat ca acest loc să fie transformat în Parcul Cetății. Vizitatorii pot să se plimbe prin parc, să stea la terase sau să traverseze zona doar pentru a scurta puțin distanța între Centru și Subcetate.

Eliminarea taxei a fost așteptată mulți ani de arădeni, iar administrația locală speră că măsura va revigora activitățile comerciale, care au cam dispărut în ultimii ani. Rămâne de văzut dacă patronii vor investi în terase și cluburi, pentru a atrage mii de clienți, așa cum se întâmpla în anii '90, pentru că deocamdată nu e mare forfotă.

Reprezentanții Recons au mai anunțat că toate tarifele de acces în cele două zone cu bazine rămân neschimbate. Biletul pentru o zi costă 13 lei, iar pentru categoriile care beneficiază legal de reduceri, tariful de intrare este 7 lei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite