Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Interviu Glad Varga. "Dorim să sprijinim elevii arădeni care vor performanță în educație"

Interviu Glad Varga.
Comentează 1

Glad Varga, președintele Asociației Centrul de Excelență Arad, derulează un proiect care este destinat elevilor din clasele a VIII-a, a IX-a și a XII-a, ce doresc să obțină performanțe în educație. Glad Varga a răspuns câtorva întrebări legate de acest proiect destinat elevilor arădeni.

Domnule Glad Varga, derulați un proiect prin care doriți să puneți bazele unui centru de excelență destinat elevilor arădeni. De unde a pornit această idee?

De la bun început trebuie precizat un aspect. Noi am pornit de la ideea că Aradul are nevoie de un prim centru non-profit pentru descoperirea și dezvoltarea talentului elevilor.

Există elevi care au abilități deosebite și în consecință au nevoie de o pregătire aparte. Să ne imaginăm că doi sau trei elevi dintr-o clasă excelează la o anumită materie, iar ceilalți sunt la un nivel mediu sau scăzut. Pe aceștia din urmă îi va interesa doar obținerea unei note acceptabile sau de trecere, în timp ce pe cei doi sau trei îi preocupă să cunoască mai multe despre respectiva materie de studiu. Nu de puține ori cei doi sau trei sunt marginalizați de către colegi și poate împinși să se "alinieze" nivelului mediu de învățare. Prin proiectul "Centrul de Excelență pentru Elevi", cei talentați au posibilitatea de a se pregăti suplimentar, în mod gratuit la materiile pe care le preferă.

Acest proiect are un anumit segment căruia i se adresează. Concret, despre ce este vorba?

Prin acest proiect ne adresăm elevilor de clasele a VIII-a, a IX-a și a XII-a. Sunt două segmente pe care ne vom axa. Vom avea, pe de o parte, elevii care doresc performanță în educație, iar pe de altă parte elevilor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Vom avea trei clase a câte 20 de elevi de clasa a opta, patru clase a câte 20 de elevi de clasa a noua și două clase a câte 25 de elevi pentru pregătirea bacalaureatului la Matematică, pentru modulele M1 și M2.

Așadar, în total vor fi 190 de elevi care vor face parte din acest centru de excelență.

Despre ce materii de studiu este vorba și ce profesori vor lua parte la acest proiect?

În cadrul acestui proiect, derulat cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad, se vor preda Limba Română, Matematică și Chimie pentru elevii de clasa a VIII-a, Limba Română, Matematică, Geografie și Istorie pentru cei de clasa a IX-a, iar pentru bacalaureat pregătirea pentru Matematică pentru modulele M1 și M2.

În ceea ce privește profesorii, aceștia vor fi selectați în funcție de performanțele avute, astfel încât elevii să beneficieze de o pregătire de excepție.

Cum pot participa elevii și profesorii la acest proiect pe care îl derulați?

Cei care doresc să participe la acest proiect, profesori și elevi, se pot înscrie pe site-ul centruldeexcelență.ro. Profesorii, care vor fi remunerați, se pot înscrie până în 20 octombrie, iar elevii – care vor avea parte de cursuri gratuite – se pot înscrie în aceeași perioadă.

Doresc să subliniez că aceste cursuri se vor desfășura în perioada noiembrie 2016 - aprilie 2017 și va respecta programa școlară.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite