Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Interviu cu Outlandish, grupul danez care a concertat la #AOA

Interviu cu Outlandish, grupul danez care a concertat la #AOA
Comentează 0

Nu sunteți pentru prima dată în România, dar va aflați la acest festival pentru prima oară. Cum vi se pare energia de aici de la Arad?

Energia a fost uimitoare, nu am știut la ce să ne așteptăm. Am plecat din Danemarca ieri la 4 dimineața și am venit spre Arad dar nu știam dacă oamenii se vor simți bine la concert. Chiar a fost Cargo înaintea noastră, care au făcut un show nemaipomenit, dar cum am urcat pe scenă am simțit energia publicului, am văzut că au cântat împreună cu noi și ne hrănim cu energia lor tot timpul când suntem pe scenă. E ca un dialog, energia a fost plăcută, era ca un du-te-vino.

Care este scena din lume unde vă place cel mai mult să cântați?

Am avut multe experiențe minunate, am cântat și la Royal Albert Hall în Londra, în clădirea ONU, acesta din urmă nu e un loc pentru ținut concerte dar a fost o experiență unică. Orice concert, după atâția ani de muzică, e un loc deosebit pentru noi, acum avem și altă vârstă, poate când eram mai tineri aveam anumite locuri țintite unde doream să cântăm, dar la această vârstă am învățat să fim mai relaxați și să ne bucurăm de fiecare concert.

Să vorbim puțin despre ultimul single pe care l-ați lansat în colaborare cu Shaka Loveless, „Higher”. Cum a fost acea colaborare?

După o pauză consistentă am vrut să experimentăm puțin să vedem ce anume vrem să cântăm, în ce direcție o va lua muzica noastră. Cântecul a fost în colaborare cu un producător care cântă la chitară care avea acest ritm și o idee și ne-a prezentat-o. Așa că am mers la studio cu producătorul nostru și am venit cu intrarea noastră. Am dorit să colaborăm cu mai mulți oameni, am făcut multe cântece cu mulți artiști, și a devenit o oportunitate să facem un pas înainte pentru noul album.

Când ați scris Aicha și Calling You, v-ați așteptat să aibă succesul fulminant pe care l-au avut?

Niciodată nu te aștepți, niciodată când suntem în studio și scriem cântecul nu putem știi dacă va fi un hit sau nu. Sigur, auzi că are o melodie bună, dar nu știi la ce să te aștepți. „Aicha” e un cover, deci am știut cu această melodie probabil va fi bine primită. E un cântec pe care îl ascultam mereu când eram copii. S-a întâmplat totul în momentul potrivit cu inspirația potrivită și așa a ieșit „Aicha”. Unii nu au crezut în această piesă, dar puteai simți că avea ceva special, iar celor din Germania le-a plăcut foarte mult această piesă. A fost numărul 1 în Germania timp de câteva săptămâni. 

Când ați luat o pauză de câțiva ani, pe ce v-ați focusat?

Da, am luat o pauză pentru că a devenit rutină. Am luat o pauză pentru a afla unde ne situăm, individual. Eu mai am un business pe lângă muzică, îmi place să construiesc tot felul de lucruri. Apoi, m-am reîntors la muzică, ca să testez unde mă aflu pe plan personal și să experimentez . Încetul cu încetul eu (Lenny) și Waqas am început să avem idei care lucrau bine împreună și ne-am dat seama că avem ceva bun împreună care se potrivește și merge foarte bine. Acum muzica e ca o joacă pentru noi, e ceva plăcut pentru noi. Oamenii ne spun că avem aceeași energie ca înainte.


Scrie un comentariu

trimite