Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Interesele imobiliare în faţa siguranţei oamenilor, într-un cartier de lângă Arad

Un cititor al ziarului nostru, ne-a trimis un mesaj în care atrage atenţia asupra faptului că într-un cartier de lângă Arad, interesele imobiliare primează în faţa siguranţei locatarilor. Acest lucru, spune cititorul, este alimentat de faptul că în zonă au avut loc accidente care s-au soldat inclusiv cu decese. De asemenea, acesta mai specifică că dezvoltatorul, un om cunoscut în viaţa cotidiană, nu ar face nimic pentru a îmbunătăţii calitatea vieţii din acea zonă. 

Interesele imobiliare în faţa siguranţei oamenilor, într-un cartier de lângă Arad
Comentează 6

„"Un reper al locuitului la casă" așa se prezintă dezvoltatorul VC care își momește clienții cu promisiunea că vor beneficia de cele mai multe servicii disponibile dar și de siguranță într-un cartier nou construit în Arad. Asta dacă reușesc să ajungă cu viață acasă. Pentru că de aproximativ 15 ani de când a început dezvoltarea acestui cartier, Arădenii mutați în VC au aflat că atunci când e vorba de un leu în plus, S.B. – omul din spatele dezvoltatorului imobiliar – nu are mamă și tată. Dacă a făcut economie la calitatea și dotările străzilor, multe neavând canalizare pluvială, asfaltul e pe jumătate de lat cât ar trebui să fie, iar trotuare ia-le de unde nu-s, de departe cea mai mare economie a făcut-o S.B., prin felul în care a realizat accesul in cartier.

Acesta a preferat, cu complicitatea criminală a celor de la Regionala de Drumuri, să amenajeze accesul direct din drumul național ce duce la Vladimirescu. Alternativa presupunea cumpărarea unor terenuri și realizarea intrării dinspre strada Voinicilor. Adică să scoată S.B. niște bani din buzunar și să își mai scadă puțin din profit. Cine l-a cunoscut însă, știe că o asemenea variantă era cel mult o glumă, omul fiind de o rapacitate și zgârcenie notorii. Rezultatul de mai bine de 10 ani – blocaje și mai mari în trafic și accidente frecvente, unele soldate cu morți. Pentru că felul în care se intră și se iese din cartier direct în fluxul șoselei superaglomerate e unul ce îți pune viața în pericol în fiecare zi.

Pe Melinda Apostol – o tânără mamă mutată cu familia în zonă, avariția dezvoltatorului și neglijența autorităților care au tolerat situația atâția ani, au costat-o viața, acum doi ani. Alte multe accidente în același loc au rănit oameni și au făcut traficul imposibil ani de zile.

Dacă pentru câteva zile cei de la drumuri s-au speriat și au blocat intrarea morții cu parapeți, tot ei i-au demontat, cedând presiunilor. Ale cui oare? Banul să iasă. E doar o chestiune de timp până la următoarea nenorocire în urma căreia, poate cu niște procurori mai hotărâți, cineva va ajunge și la închisoare pentru că nu și-a făcut datoria și a tolerat punerea oamenilor în pericol zi de zi. Dar probabil pentru încă cineva va fi prea târziu.

Cert e că zona devine tot mai complicată, în aproximativ același punct de pe DN 7 având intrarea și cei din cartierul Europa și se preconizează construcția unui magazin LIDL. Singura soluție corectă a fost și este amenajarea unui sens giratoriu alungit din care să se realizeze accesul în condiții de siguranță pentru cei din cartierele limitrofe.

Dar pentru ca ticăloșia să fie și mai mare am aflat că deși asta se putea rezolva demult, dezvoltatorul VC blochează soluția și încearcă amenajarea unei intersecții în care doar ei să aibă acces, nu și concurența – adică nu și cei din cartierul Europa. Speră astfel că arădeanul dornic de o căsuță la marginea orașului se va îndrepta spre ei și nu spre vecinul de peste drum, datorită accesului mai bun. Deci încă odată profitul lui S.B. bate siguranța oamenilor.

Deznodământul în săptămânile ce vin. De văzut poziția celor de la drumurile naționale care ar trebui să avizeze noua intersecție. Putem doar spera că până o vor face – legal sperăm – și se va construi nu mai moare nimeni, pentru că dosarele penale, deși rezolvă multe, încă nu au înviat pe cineva.”


Scrie un comentariu

trimite