Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlniri cu contribuabilii pe tema schemei de ajutor de stat la Camera de Comerţ Arad

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timişoara organizează, în următoarea perioadă, întâlniri cu operatorii economici de pe raza județului Arad, pe tema acordării ajutorului de stat prevăzut prin Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, modificată și completată prin H.G. nr. 476/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 580/09 iulie 2018.

Întâlniri cu contribuabilii pe tema schemei de ajutor de stat la Camera de Comerţ Arad
Comentează 0

Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale. Conform HG 476 sunt eligibile companii nou înfiinţate sau existente, IMM –uri sau companii mari care doresc să acceseze finanţare nerambursabilă pentru proiecte de investiţii (construcţie hală nouă, extindere, achiziţie echipamente noi) în valoare de minim 3 milioane de euro.

Ajutorul de stat va avea intensități diferite, în funcție de locul investiției:

  • În municipul București, ajutorul va fi de 10% din valoarea eligibilă a investiției, dar nu mai mult de 7,5 milioane de euro.
  • Regiunea Vest și județul Ilfov: 35%, dar nu mai mult de 26,25 milioane euro.
  • Restul țării: 50%, dar nu mai mult de 37,5 milioane euro, ajutor de stat.

“Coborârea pragului la 3 milioane de euro ar putea ajuta și firmele mijlocii sau chiar pe cele mici să efectueze investițiile și să obțină acest tip de ajutor de stat. Îmi doresc ca mediul de afaceri arădean să fie correct informat, astfel ca efectele acestei scheme de ajutor să se regăsească cât mai curând în economia reală”, declară Gheorghe Seculici preşedintele CCIA Arad.

 

Prima întâlnire organizată cu operatorii economici arădeni va avea loc în data de 28 septembrie 2018, ora 11.00 la sediul CCIA Arad.

Cei interesaţi se pot înscrie la numărul de telefon 0257 208800 sau la adresa de email ccia@ccia-arad.ro.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite