Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnirea fiilor satului Prunișor

Întâlnirea fiilor satului Prunișor
Comentează 0

În acest weekend, mai exact în 19 și 20 august, va avea loc –sub organizarea Parohiei Ortodoxe Prunișor și Primăriei Orașului Sebiș – ediția a II-a „Fiii satului Prunișor”. 

În prima zi, de la ora 17, pe Vale, este programat tradiționalul meci – ajuns în acest an la a 21-a ediție – între Tineri și Bătrâni. Va urma repriza a 3-a pentru comentarii despre joc, jucători și nu numai (cu multe goluri de pahare), până târziu în noapte.

Duminică, fiind praznic creștin,  poate și cu păcate din seară, cei mai mulți se vor îndrepta spre Biserica Ortodoxă din Prunișor pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de parohul locului, PC părinte Florin Avram, și a-i asculta cu smerenie cuvântul se învățătură din a 11-a duminică după Rusalii: „Pilda datornicului nemilostiv”.

După o puternică încărcatură sufletească, toți își vor aduce aminte și de datoriile lumești.  Așa că drumurile îi vor duce, din nou, pe Vale (lăturenii care nu știu drumul vor fi călăuziți de indicatoare).  Pentru că  – de la ora 15 – îi așteaptă un spectacol-maraton de folclor. Vor fi pe scenă: Denis Roșu-Dragan, Alexandru Pop (Nană Piștoaie), Bombonel Cotoc, Elena Bodea și formația, Grupul Sânzienele și feciorii Zărandului, Ansamblul „Țara zărandului”cu soliștii Lorena Tamaș și Voicu Hălmăgean, Grupul catehetic „Sf. Stelian” Prunișor, Ansamblul „Drușcelele” Bârsa și poate și alții.

Programul va continua cu o horă țărănească. Va fi și un „Parc de distracție pentru copii”. Vor fi tarabe cu tot felul de bunatăți.  Și nimeni nu va suferi de foame ori de sete...

Pe tot parcursul zile, între cei ce vor veni pe Valea Prunișorului, vor fi discuții, se vor depăna amintiri, care de care mai frumoase.

Nu mai putem decât să spunem că la praznicul  „Fiii satului Prunișor”  sunt așteptați toți fiii satului: localnici, ori cei stabiliți în diverse orașe ale patriei sau peste hotare. Dar sunt bineveniți și lătureni, neamuri ori prieteni ai prunișorenilor, de pretutindeni.

V. Filip

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite