Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnirea Dăncilă -Iohannis. Preşedintele face apel la cooperare. Guvernul reacţionează belicos

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, la Palatul Cotroceni, consultări cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în urma invitației adresate șefului Guvernului pentru clarificarea unor aspecte care țin de politica externă a țării noastre, inclusiv tema relocării ambasadei României din statul Israel, transmite Adminitraţia Prezidenţială.

Întâlnirea Dăncilă -Iohannis. Preşedintele face apel la cooperare. Guvernul reacţionează belicos
Comentează 0

La întâlnire au mai participat viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, doamna Ana Birchall, și ministrul afacerilor externe, domnul Teodor Meleșcanu.

În cadrul discuțiilor, Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României și că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca țara noastră să rămână un actor credibil în relația cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene și al NATO, precum și în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care țara noastră este angajată.

Președintele României a atras atenția că politica externă a țării noastre trebuie caracterizată de constanță și predictibilitate, având câteva linii roșii de la care decidenții politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică. Schimbarea poziției echilibrate și echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare și neliniște.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite