Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Institutul Cantacuzino ar putea produce până la sfârșitul anului un medicament împotriva COVID-19 (VIDEO)

Colonel dr. Florin Oancea, comandantul (director general) Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a declarat în cadrul emisiunii „Medika Special”, difizată de Antena 3, că până la sfârșitul anului ar putea fi produs un medicament împotriva COVID-19.

Institutul Cantacuzino ar putea produce până la sfârșitul anului un medicament împotriva COVID-19 (VIDEO)
Comentează 0

Potrivit Antena 3, prețul va fi accesibil tuturor românilor și va fi eficient chiar și în prevenirea gripei. 

„Primul medicament pe care îl avem în teste în prezent este Orostim HV. Este un imunomodulator sub formă de capsule pe care încercăm să-l scoatem pe piață până la finele anului. În compoziția tratamentului intră 15 tulpini de bacterii, prelucrate în laborator, iar tratamentul va ajuta la reglarea imunității organismului. Este produs pe un lot pilot și vrem să-l scoatem pe piață.Este un imunomodulator care conține un lizat bacterian pe 15 tulpini, încercăm chiar anul acesta când vine gripa sau chiar pentru această boală a momentului, COVID-19, să venim în întâmpinarea oamenilor cu acest imunomodulator.

Vaccinul gripal poate fi produs, știm să-l facem, însă să avem o arie pentru a corespunde normelor europene și până o vom deține va mai dura. Totuși noi avem aprobările pentru noi arii de producție. Este vorba despre un vaccin gripal tetravalent. Este marea provocare a Institutului «Cantacuzino» și a Ministerului Apărării, pentru a putea obține acest vaccin în condiții de siguranță optime”, susține Oancea.

Intrați AICI pentru video.

Sursa foto și text: Facebook Institutul Cantacuzino

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite