Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ÎNSCRIERE clasa pregătitoare 2022. Părinţii pot depune cererile, inclusiv online

Părinții pot completa începând de luni, 11 aprilie, cererea-tip de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare 2022. Cererea se poate completa online sau pe format hârtie. După completarea, aceasta trebuie validată neapărat la școală.

ÎNSCRIERE clasa pregătitoare 2022. Părinţii pot depune cererile, inclusiv online
Comentează 0

ÎNSCRIERE clasa pregătitoare 2022. Părinții vor completa cererea-tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, în perioada 11 aprilie-10 mai 2022. Repartizarea copiilor se face începând cu data de 11 mai.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației. Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite