Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Infracțiuni rutiere județul în Arad

Infracțiuni rutiere județul în Arad
Comentează 0

Polițiștii arădeni continuă acțiunile pentru depistarea participanților la trafic care conduc vehicule sub influența alcoolului și substanțelor psihotrope.

Astfel, în cadrul activităților, a fost depistat un bărbat de 52 de ani, din Chisindia, în timp ce conducea o autoutilitară în localitate, având o îmbibație alcoolică de 0,74 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar în municipiu, a fost depistat un arădean de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibație alcoolică de 0,67 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu dreptul de a conduce suspendat, au fost depistați în trafic: în municipiu, pe strada Horia, un bărbat de 27 de ani, din Sâmbăteni, și în Sebiș, un bărbat de 41 de ani, din localitate.

Pe D.N. 79, un bărbat de 41 de ani, din Chișineu-Criș, a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară având expirată autorizația de circulație provizorie, din data de 7 iulie a.c..

Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

În cadrul acelorași acțiuni de weekend, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 280 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 122.000 de lei. Dintre acestea, 38 de participanți la trafic au fost sancționați pentru depășirea vitezei regulamentare, iar 4 pentru consum de alcool.

Totodată, au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, pentru a preveni accidentele rutiere.

Evenimente rutiere fără victime, pe fondul consumului de alcool

Polițiștii orașului Lipova, în noaptea de 22/23 octombrie a.c., au fost sesizați despre un eveniment rutier pe D.N. 7, la ieșirea din localitatea Odvoș, spre Conop. La fața locului, s-a constatat că un bărbat de 37 de ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Totodată, verificările au relevat că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ziua de 23 octombrie a.c., un bărbat de 39 de ani, din Mișca, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un cap de pod, în localitatea Socodor. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,54 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, celor doi bărbați le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiind cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite