Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii Serviciului și Biroului Rutier au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației.

Infracțiuni la regimul circulației
Comentează 0

Astfel, a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități. La solicitarea polițiștilor, tânărul în cauză a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile belgiene în anul 2014. În urma verificărilor efecuate, s-a constatat că documentul este fals, fiind întocmit în acest sens un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere și uz de fals.

Pe raza municipiului a fost depistat un bărbat de 51 de ani, din Arad, în timp ce conducea un moped în Piața Catedralei, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii au mai depistat un bărbat de 45 de ani, cetățean german, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției din municipiu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un doaar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

Un tânăr de 31 de ani, din județul Timiș, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucian Blaga din municipiu. Întrucât existau suspiciuni cu privire la consumul de alcool, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, pe care acesta a refuzat-o. Tânărul a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele acestuia fiind întocmit un doar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Încarcerat pentru infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Polițiștii au depistat, pe raza municipiului, un bărbat de 69 de ani, din Arad, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Arad.

  • Peste 470 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere, aplicate de polițiștii arădeni la sfârșitul săptămânii trecute

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 471 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

Dintre acestea, 195 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 276 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 44 permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare.

AGENT DE RELAȚII PUBLICE,

Agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga

Scrie un comentariu

trimite