Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Informație bombă. Scutul american antirachetă THADD din Coreea de Sud este operațional

Oficialii americani au declarat că sistemul antirachetă american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) din Coreea de Sud a ajuns la capacitatea operațională inițială, informează Agerpres. Astfel, SUA vor continua lucrările la sistemul Terminal High Altitude Area Defense în ciuda opoziției Chinei față de activarea scutului antirachetă.

Informație bombă. Scutul american antirachetă THADD din Coreea de Sud este operațional
Comentează 0

Beijingul consideră că radarele THAAD pot fi folosite pentru a spiona teritoriul chinez. Și localnicii sud-coreeni se tem că THAAD — care are rolul de a apăra Coreea de Sud de rachetele lansate din Coreea de Nord — ar putea deveni, tocmai din acest motiv, o țintă a atacurilor nord-coreene.

Sistemul THAAD trage rachete concepute să intercepteze şi distrugă rachete balistice care se află în afara atmosferei sau care tocmai intră în atomsferă, aflate în ultima lor fază de zbor.

Potrivit Pentagonului, sistemul ”strict defensiv” adaugă un nivel de protecţie suplimentar dispozitivului antirachetă existent, permiţând o mai bună apărare a teritoriului sud-coreean şi forţelor americane care se află aici.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite