Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Începe un nou sezon pentru reprezentanţii UVVG ProVolei Arad. Mascovits: „Sper să ne fie mult mai uşor ca până acum”

UVVG ProVolei rămâne un reper în sportul arădean. Un club care a urcat pas cu pas de la startul proiectului iniţiat de profesorul Radu Sabău, şi care a ajuns să fie an de an medaliat în Campionatul Naţional pe plajă, iar acum propune echipe în sală atât la masculin, cât şi la feminin. De pregătirea fetelor din A2 se va ocupa profesorul Traian Costea, iar de cea a băieţilor, atât la seniori, cât şi la juniori, experimentatul şi ambiţiosul Marius Mascovits. În wek-end juniorii dau startul unui nou sezon, elevii lui Mascovits fiind, după cum ne spune chiar el, pregătiţi pentru o stagiune încununată de succes.

Începe un nou sezon pentru reprezentanţii UVVG ProVolei Arad. Mascovits: „Sper să ne fie mult mai uşor ca până acum”
Comentează 0

- Sezonul precedent aţi ajuns cu juniorii până în semifinale. Ce se va întâmpla în stagiunea ce începe în week-end?

- La juniori avem deja doi ani de experienţă în spate, nucelul e acelaşi, sper să ne fie mult mai uşor ca până acum. Anul trecut am fost la un pas de turneul final, vrem să repetăm performanţa, mai cu seamă că ne lipsesc doar 2 jucători de atunci.

- La seniori?

- Aici ar fi bine să putem ajunge cât mai sus. Mizăm în continuare pe juniorim cu ajutorul celor mai experimentaţi. Suntem în tratative şi cu un conducător de joc de la Timişoara, şi sper să fie un plus mare pentru echipă.

- Chiar dacă nu vă ocupaţi de echipa de fete, cum ar trebui să privim proiectul iniţiat de profesorii Sabău şi Costea, cu înscrierea unei echipe a clubului la seniori?

- Sper să fie o experienţă benefică, un start prin care, dacă e pozitiv, să devină o echipă competitivă, şi să se încerce o performanţă deosebită pe această ramură.

- Să vorbim un pic şi de volei pe plajă, acolo unde UVVG ProVolei a cucerit medalii şi în acest an la juniori şi cadeţi. Plus experienţa de la seniori...

- La nivel de volei pe plajă nu pot spune că sunt pe deplin mulţumit. Katona Tihamer şi Sergiu Rodina au jucat finala şi la cadeţi şi juniori, dar ştiu că puteau mai mult. Mai este de lucru. Important este că cei 2 au reprezentat, ulterior, România la Europenele U18. O experienţă plăcută pentru ei, şi sper să fi învăţat ceva din ea şi să abordeze pregătirea cu o altă optică. Cât despre competiţia seniorilor în CN de volei pe plajă, a fost un an ciudat. Apar sincope când nu te poţi pregăti cum trebuie cu partenerul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite