Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Începe testarea pentru COVID-19 în București. Peste 10.000 de oameni, verificați pe Arena Națională

Începe marea testare în Capitală. Vor fi verificați 10.500 de oameni pentru a se stabili dacă au avut sau nu coronavirus. Astfel, autoritățile vor să vadă cât la sută din populație a trecut prin infecție fără simptome. Testarea va avea loc chiar pe Arena Naținală, cel mai mare stadion din țară. 

Începe testarea pentru COVID-19 în București. Peste 10.000 de oameni, verificați pe Arena Națională
Comentează 0

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca astazi se va da startul proiectului privind testarea bucurestenilor care nu au simptome de COVID-19. Testele nu vor fi rapide, ci de tip anticorpi, si se vor realiza pe un esantion de 10.500 de bucuresteni, in prima faza. Testele se vor realiza la Arena Nationala.

"Maine (luni - n.r.) voi organiza o conferinta de presa impreuna cu cei sase primari de sectoare, in care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picatura de sange din buricul degetului pe un esantion deja realizat de catre specialistii INSP de 10.500 de bucuresteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de varsta, din majoritatea cartierelor bucurestene", a spus Gabriela Firea.

Acestea se vor realiza la Arena Nationala.

Firea a adaugat ca multi bucuresteni ar vrea sa se testeze, dar se tem sa nu fie nevoiti sa mearga la spital, in urma rezultatului.

Primarul considera ca Ministerul Sanatatii s-ar putea consulta cu specialistii, iar persoanele cu simptome usoare sa ramana acasa, in familii, dar intr-o camera separata.

"La finalul acestor teste, vom afla cum a circulat coronavirusul in municipiul Bucuresti, care este numarul de persoane care au trecut deja prin infectie si s-au imunizat", a mai spus Firea.

In doua zile, s-au inscris nu mai putin de 7.768 de bucuresteni pentru testare.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite