Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu și scurgeri de lichide periculoase la Uzina de Apă, provocate de un angajat supărat

Un amplu exerciţiu al ISU Arad s-a desfăşurat în incinta Uzinei de Apă 2 Arad, situată pe DJ 709 între Arad şi Horia. Exerciţiul a avut ca scop gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii şi scurgeri de lichide periculoase.  

Incendiu și scurgeri de lichide periculoase la Uzina de Apă, provocate de un angajat supărat
Comentează 0

Conform scenariului, un angajat, care se afla în ultima zi a preavizului de concediere, a deschis robinetul unui rezervor de clor lichid aflat în magazia de depozitare. Apoi s-a îndreptat spre clădirea cu birouri şi a stropit cu benzină dispeceratul şi biroul administrativ, iar mai apoi le-a incendiat. Deşi incendiul a fost observat la timp şi personalul care avea atribuţii de stingere a intervenit în primă fază, nu s-a putut lichida focarul.

A fost anunţat Detaşamentul de Pompieri Arad, iar la faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 autospecială SMURD, 1 autospecială căutare salvare. După sosirea forţelor de intervenţie, se observă că a fost spart şi un rezervor de clor lichid.

”Obiectivele acestui exerciţiu pentru personalul Uzinei de Apă 2 au fost: asigurarea primei intervenţii în caz de situaţii de urgenţă, perfecţionarea modului de cooperare cu forţele implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, viabilitatea sprijinului logistic pentru intervenţiile de lungă durată, înlăturarea tuturor deficienţelor cu privire la normele PSI”, precizează un comunicat al Companiei de Apă.      

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite