Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu la un lan de grâu între localitățile Nădlac și Peregu Mare

Incendiu la un lan de grâu între localitățile Nădlac și Peregu Mare
Comentează 0

În această după-amiază a avut loc un incendiu la un lan de grâu între localitățile Nădlac și Peregu Mare.

Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În sprijinul forțelor prezente acționează și pompierii voluntari ai SVSU Nădlac și Peregu Mare.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

Incendiul a fost localizat. Se acționează pentru stingere.

Incendiul a fost lichidat. În urma flăcărilor au fost afectate aproximativ 7 hectare de grâu, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost stabilită ca fiind jarul provenit de la o țigară nestinsă și aruncată la întâmplare.

Pompierii militari reamintesc arădenilor că în perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza temperaturilor ridicate.

Pentru protejarea bunurilor dumneavoastră, a investițiilor în culturile agricole, a gospodăriilor puse în pericol de propagarea flăcărilor de la incendiile de vegetație uscată si nu în ultimul rând, pentru protejarea mediului și a animalelor al căror habitat natural este distrus de incendile de miriști și
vegetație uscată, pompierii arădeni vă recomandă:
 - nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vânt;
 - nu aruncati la întâmplare resturile de țigări ori sticle sau cioburi, întrucât acestea din urmă pot provoca incendii, prin caldura solară radiantă (efectul de lupă)

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite