Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu la anexa unei case în localitatea Avram Iancu (Vârfurile)

Incendiu la anexa unei case în localitatea Avram Iancu (Vârfurile)
Comentează 0

În după-amiaza zilei de 16.07.a.c, în jurul orei 14:00, pompierii arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu al unei anexe gospodărești din localitatea Avram Iancu, comuna Vârfurile.

De îndată la locul intervenției s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului Sebiș-Garda 2-Gurahont cu o autospecială de stingere cu apă și spumă iar în sprijin au venit SVSU Hălmagiu și SVSU Vârfurile.

La ajungerea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la anexa gospodărească, cât și la un adăpost de animale, cu posibilitate de extindere la casă.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă la casă. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, în aproximativ o oră.

Au ars anexa gospodărească și adăpostul de animale, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Acoperișul casei a fost degradat in proporție de 5%.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului: "foc deschis în spații deschise".
În speță, un incendiu de vegetație uscată, izbucnit în apropierea casei, a cauzat propagarea flăcărilor la anexa gospodărească.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Arderea vegetaţiei uscate provoacă şi efecte negative solului. În primul rând, odată cu arderea resturilor vegetale, se distruge şi microfauna folositoare de la suprafaţa solului. Un alt efect negativ cauzat de aceste arderi îl reprezintă evaporarea apei din stratul superior al solului, prin crăpăturile rezultate pierzându-se şi apa din adâncime.

Având în vedere vremea caniculară care s-a înregistrat în ultimele zile și vântul care își schimbă des direcția, aceste incendii sunt un real pericol pentru viața și bunurile comunității, având o viteză mare de propagare la împrejurimi.
În acest context, dorim să le reamintim cetățenilor că arderea miriștilor și a resturilor vegetale este strict interzisă.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite