Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încasări cu peste 25 de milioane de lei mai mari la AJFP Arad

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad susţin că în anul 2022 s-au colectat venituri la bugetul general consolidat însumând 3.030,5  milioane lei.

Încasări cu peste 25 de milioane de lei mai mari la AJFP Arad
Comentează 0

„Realizarea programului de colectare a veniturilor bugetului general consolidat al statului reprezintă obiectivul principal al Fiscului.

Pentru fiecare lună Agenţia Naţională de Administrare Fiscală stabileşte un program de încasări fiecărui judeţ/regiune în parte, în funcţie de sumele declarate de operatorii economici şi de arieratele aflate în sold.

Luând în considerare programul de încasări stabilit de la nivel central/regional, Fiscul arădean a reuşit în această perioadă realizarea integrală a programului de încasări.

Specific unei administraţii fiscale moderne, majoritatea contribuabililor îşi plătesc voluntar obligaţiile bugetare dând dovadă de conştiinţă fiscală”, se arată într-un raport al instituţiei prezentat în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural.

Mobilizarea eficientă a întregului aparat fiscal a condus, anul trecut, la creşterea încasărilor cu 25,1 mil lei faţă de anul fiscal anterior, în condiţiile în care agenţii economici care au migrat de la AJFP Arad către Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili au generat în anul 2021 încasări de 37,6 milioane lei. Astfel, dacă în 2021 au fost încasate sume care totalizau 3.030,5 mil lei, un am mai târziu vorbim de 3.055,6 mil lei.                                        

În cele ce urmează vă prezentăm situaţia încasărilor în funcţie de categoria de buget.

Categorie buget

Venituri realizate

Ponderea în total BGC

Buget de stat

1.417,6

46,37%

Bugetul asigurarilor sociale de stat

1.137,3

37,23%

Bugetul asigurarilor sociale de sănătate

466,3

15,27%

Bugetul asigurarilor pentru somaj

34,4

1,13%

Total buget general consolidat

3.055,6

100%

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite