Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încărcarea inversă va ajunge pe viitoarele telefoane Apple iPhone

Evenimentul Apple de luna trecută a pus capăt numeroaselor zvonuri legate de noul iPhone 14, iar acum, când le avem în sfârșit disponibile, ne putem concentra pe cele mai așteptate știri și zvonuri în curs despre viitoarea generație. Există o caracteristică pe care utilizatorii Apple o cer, dar care nu a fost încă introdusă în niciun model de iPhone. Este vorba despre încărcarea inversă, care acum a revenit în discuție datorită unui nou brevet Apple.

Încărcarea inversă va ajunge pe viitoarele telefoane Apple iPhone
Comentează 0

Potrivit HDBlog, brevetul a fost publicat pe site-ul Oficiului pentru Brevete și Mărci din Statele Unite (USPTO) pe 29 septembrie luna trecută și se referă exclusiv la această caracteristică. Brevetul Apple vorbește despre un sistem de alimentare fără fir care nu afectează doar iPhone-urile, ci include dispozitive electronice precum ceasuri de mână, tablete, laptop-uri, carcase detașabile pentru baterii, accesorii pentru dispozitive electronice, platouri de încărcare fără fir și alte echipamente electronice.

Descrierea este comună cu cea a altor dispozitive similare și vorbește în mod specific despre circuite de putere fără fir echipate cu bobine capabile atât să transmită, cât și să primească energie. Sunt date exemple, cum ar fi cel al unui telefon mobil echipat intern cu o bobină care poate fi folosită pentru a recepționa semnale de alimentare de la un disc de încărcare sau alt dispozitiv de transmisie și care poate fi, de asemenea, utilizat pentru a transmite curent fără fir către un alt dispozitiv de alimentare fără fir (pentru de exemplu, un alt telefon mobil).

Mai exact, Apple dă alte exemple și mai potrivite, precum cel al unui iPhone care, folosind această tehnologie, va putea reîncărca Apple Watch, AirPods sau alte dispozitive similare, ceea ce, practic, este lucrul ce comunitatea Apple și-a dorit foarte mult. Față de Samsung, principalul său rival de pe piață, Apple trece, dacă trece, destul de târziu la încărcarea inversă. Samsung are această încărcare inversă, numită Samsung PowerShare, pe seriile emblematice Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 și Galaxy S22, dar și pe seriile sale pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip.

Primele zvonuri despre dezvoltarea în curs a unui sistem de încărcare inversă de către Apple datează din 2013 și sunt reluate ocazional, așa cum s-a întâmplat și la sfârșitul anului 2021. Ca întotdeauna când vine vorba de știri similare, este bine de reținut că cererile de brevet nu își găsesc întotdeauna aplicație reală în produsele noi, totuși timpul este propice pentru așa ceva cu următoarea generație de iPhone-uri.


Scrie un comentariu

trimite