Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încă un pas făcut pentru digitalizarea sistemului judiciar în România. Care este rolul Aradului în acest demers

Digitalizarea sistemului de justiție continuă și se îndreaptă cu pași repezi spre o răspândire a sistemului informatic în toate instanțele din țară. Amintim că aplicația on-line a Tribunalului Arad a fost folosită ca aplicație-pilot și a devenit un exemplu pentru mai multe instanțe din țară. Doar în acest an, datorită sistemului digitalizat au fost economisiți aproximativ 83.000 de lei doar la nivelul Tribunalului Arad, însemnând taxe de timbru și toate cheltuielile implicate în transmiterea actelor și comunicărilor oficiale.  Pe această temă, astăzi, a avut loc o ședință de lucru la care au participat secretarii de stat Mihai Pașca și Mircea Ursuța și judecător Diana Duma, vicepreședintele Curții de Apel Timișoara.

Încă un pas făcut pentru digitalizarea sistemului judiciar în România. Care este rolul Aradului în acest demers
Comentează 0

Dorim ca această implementare să se facă la nivel de țară, astfel încât o persoană care are proces indiferent că e la Arad, Botoșani sau Constanța să aibă exact la fel acces la dosarul electronic, să poată să vadă propriul dosar la fel, un avocat să vadă dosarul la fel și la Calafat și la Mangalia și la Rădăuți, în același sistem și este o primă etapă. De ce să trimiți o comunicare prin poștă când poți să o trimiți electronic, sunt economii de miliarde dacă s-ar utiliza aceste chestiuni. Ecris V (5) va aduce posibilitatea să își posteze direct în portal anumite acte, să fie notificat pe telefon că s-a depus încă un act, ca urmărirea penală să se facă electronic. Înseamnă ușurarea muncii pentru cetățean, pentru toți cei implicați”, a declarat Mircea Ursuța, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției.

Tribunalul Arad găzduiește un server de back-up care deservește și alte județe căruia i se vor adăuga și alte servere în următoarele proiecte de digitalizare a sistemului judiciar.

„E o mare bucurie să mă întorc acasă, este firesc ca printre primele deplasări să fie Tribunalul Arad, unde m-am format ca avocat. Acest sistem digital ușurează foarte mult munca celor care își desfășoară activitatea aici cât și accesul la actul de justiție pentru justițiabil. Felicit pe această cale echipa Tribunalului Arad pentru foarte bunele rezultate pe care le-a înregistrat și le doresc în continuare putere de muncă pentru ca să continue cu aceste rezultate și cu acest confort sporit pentru ceea ce înseamnă actul de justiție pentru toți cetățenii. Aș dori să anunț public și realizarea unei investiții care va fi implementată sperăm noi, în această toamnă la Tribunalul Arad, un proiect de reabilitare a întregii instalații de climatizare și ventilare a tribunalului și deja a fost aprobată o finanțare de peste 3 milioane de lei. La Arad, există niște servere care vor deservi mai multe instanțe din țară, prin urmare este necesară o ventilare și o funcționare optimă a aerului condiționat, pentru a evita problemele de ordin tehnic”, a declarat arădeanul Mihai Pașca, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției.

 

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite