Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Inaugurarea Asociației Luna, o asociație dedicată persoanelor cu dizabilități, în special a copiilor cu autism

 Inaugurarea Asociației Luna, o asociație dedicată persoanelor cu dizabilități, în special a copiilor cu autism
Comentează 0

Vineri, 24.05.2023, a avut loc la Casa Jelen Haz, evenimentul de inaugurare a Asociației Luna.

O asociație dedicată persoanelor cu dizabilitate, care își propune ajutarea copilului cu dizabilitate, în special a  copilului cu autism, să îi sprijine în integrarea socială, să lupte alături de copii pentru contientizare și acceptare  și să încurajeze părinții să iasă la lumină, să nu rămână retrași de lume, din frica discriminării.

Inițiatoarea asociației este Elena Bociort, mămica a doi copii frumoși și talentați, dintre care unul special (un băiețel diagnosticat cu elemente de autism). Aceasta este specializată in domeniul  psihopedagogiei speciale, fiind calificată ca profesor de sprijin în cadrul CSEI Arad. Dorința de a deschide această asociație a apărut în urma conștientizării necesității de a ajuta copiii cu autism, având în spate și experința dobândită de-a lungul anilor în care a luptat să își ajute propriul copil.

Evenimentul de inaugurare a fost unul cu totul special. Seara a debutat cu o prezentare generală a asociației, specificându-se scopul nevoii înfințării acesteia, caracteristicile copiilor speciali si nevoia integrării lor în societate. Ca și invitat special a fost prezentă  doamna inspector a învățământului special prof. Milencovici Svetlana Zagorka, care a prezentat foarte frumos copiii atât de speciali, vorbind despre importanța acceptării și integrării lor. A mai luat cuvântul și domnisoara asistent universitar Creț Cristiana. Evenimentul a continuat cu un recital de pian și vioară susținut de câțiva ,,copii speciali” telentați și pasionați, care sunt integrați în învățământul de masă. Dintre ei a făcut parte și Răzvan Bociort, fiul inițiatoarei, care a cântat la pian sub îndrumarea doamnei profesor Lole Anamaria.

Pentru că evenimentul a fost dedicat copiilor speciali, a urmat o pardă a modei, coordonată de domnișoara profesor itinerant Popa Naomi-Roxana, susținută de copiii care frecventează deja asociația. Momentul surprinză a fost organizat de către doamna prof. Violeta Varga, constând în suștinerea unui recital de colinde, interpretate de către două eleve ale Liceului de Artă ,,Sabin Drăgoi” Arad.

            În partea a doua a evenimentului copiii speciali au avut ocazia să interacționeze unii cu ceilalți și cu alți invitați și să participe la  atelierul de creație, unde au putut să picteze figurine din ipsos, fiind supravegheți și îndrumați de către doamna profesor pentru învățământ primar, Tătar Elena. Acest moment a fost unul prielnic și pentru părinți, acestia având ocazia nu doar să socializeze, ci și să împărtășescă din experiențele personale. Mămicile copiilor care frecventează asociația, s-au împlicat în realizarea evenimentului, fiind parte activă din asociație.

Evenimentul a fost prezentat de către doamna Popa Andreea, mămică de copii speciali, implicate în toate activitățile asociației. Susținere și încurajări pentru reușita inițiatoarei au venit atât din partea prietenilor cât și a colegilor de la Centrul Școlar de educație Incluzivă Arad.

Galerie foto (32)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite