Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

In ultimele 24 ore toate subunitățile ISU Arad au desfășurat misiuni de stingere incendii

In ultimele 24 ore toate subunitățile ISU Arad au desfășurat misiuni de stingere incendii
Comentează 1

In ultimele 24 ore, toate subunitățile ISU Arad au desfășurat misiuni de stingere incendii.

S - a acționat pentru stingerea unui număr de 13 incendii astfel:

1 incendiu grajd dezafectat in localitatea Semlac.
 
1 construcție modulară cu rol de birouri la balastiera Horia.

1 depozit de baloti paie în aer liber în localitatea Petriș

1 anexă in localitatea Macea

9 incendii de vegetatie uscata, miriște, păsune împădurită și litieră.  

Din păcate constatăm ca se menține tendința de curățare a pășunilor și miniștrilor prin incendiere, fapt ce duce la propagarea incendiilor la construcții sau fond forestier.
Există zone in județ, Chisindia - Văsoaia - Păiușeni - Paulian, unde după stingerea incendiului și retragerea forțelor de intervenție în subunitate, a doua zi in jurul prânzului din nou avem incendiu.

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU desfășoară controale în acesta zona la composesoratele care dețin păduri iar subunitățile de interventie difuzează permanent mesaje de prevenire prin intermediul mijloacelor acustice ale autospecialelor.

Menționăm că legislația prevede tragerea la răspundere contravențională a celui care incendiază terenul și nu a proprietarului terenului.
Tot în n cursul zilei de ieri s a intervenit din nou în zona localităților Vasoaia - Paiusesni - Chisindia fiind a 5 intervenite în 7 zile.

Tot în cursul zilei de ieri forțele de interventie ale tuturor subunităților au reușit lichidarea incendiului de pe fondul forestier de la Minisu de Sus.
Pentru stingera incendiului, la fel ca și în prima zi, a fost constituită din ordinul insp șef o grupare de forțe de la toate subunitățile; Arad, Ch CRIȘ, Ineu, Sebis, Bârzava, BIRCHIS, după cum ne-a relatat Biroul de Presă al ISU Arad.

Galerie foto (30)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite