Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În mijlocul câmpului au găsit hala uriașă. În hală, ȘOC: 3 nave spațiale. Au apucat să facă o poză..

Poate vi se pare că în lume au mai rămas puține lucruri necercetate. Dar din când în când, oamenii găsesc câte ceva uimitor, care ne amintește cât de multe mistere nerezolvate ne-a lăsat istoria.

În mijlocul câmpului au găsit hala uriașă. În hală, ȘOC: 3 nave spațiale. Au apucat să facă o poză..
Comentează 0

Fotograful rus Ralf Mireb a descoperit o clădire neobișnuit de imensă, în vrem ce cerceta Stația Baikonur din Kazahstan. Condus de curiozitatea sa, a căutat să afle ce prezenta acea clădire.

S-a dovedit a fi o clădire construită în perioada Războiului Rece. Hala uriașă a funcționat până în 1993 și puțin după destrămarea Uniunii Sovietice. Clădirea a fost concepută pentru a găzdui nave spațiale de producție sovietică.

Au fost construite 3 nave, dintre care doar una și-a îndeplinit scopul. De atunci navele au rămas acolo nesupravegheate.

În ciuda faptului că hala a fost abandonată, ea totuși se află într-o stare bună. Starea navelor nu e atât de bună cât s-ar dori.

Odată ce au încetat să funcționeze senzorii de presiune, praful infiltrat a provocat daune ireparabile. Mărimea atât a instalațiilor, cât și a navelor fascinează.

Fără îngrijirea adecvată, totul va fi pierdut pentru totdeauna. Este surprinzător faptul că de zeci de ani pagubele suferite sunt relative. Doar câteva geamuri sparte.

Găurile de pe nasul navei sunt însuși motoarele. Acestea s-au folosit pentru a face mici ajustări când nava era în spațiu.

sursa


Scrie un comentariu

trimite