Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În luna noiembrie ISU Arad a executat 602 misiuni

În luna noiembrie ISU Arad a executat 602 misiuni
Comentează 0

     În luna noiembrie a anului 2015, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au executat 602 misiuni, din care 434 gestionate doar de către structurile profesioniste, 168 de către serviciile voluntare, iar 7 în cooperare.

          Comparativ cu luna noiembrie a anului 2014, numărul incendiilor a scăzut cu 45%, iar numărul intervenţiilor SMURD a crescut cu 41%.

          Deşi numărul incendiilor a fost mai mic faţă de perioada de referinţă a anului 2014, în luna noiembrie a acestui an s-au înregistrat 3 decese în urma incendiilor.

          Pompierii arădeni au derulat 28 de misiuni de stingere a incendiilor, 517 intervenţii de acordare a asistenţei medicale de tip SMURD, 4 operaţiuni de descarcerare, 17 de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată, 14 pentru asistenţa persoanelor, precum şi 22 alte intervenţii.

          În timpul celor 517 misiuni de acordare a asistenţei medicale prespitaliceşti, au fost asistate 538 persoane dintre care 473 adulţi şi 65 copii.

          Din cele 168 misiuni ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, 162 sunt misiuni de acordare asistenţă medicală executate de modulele SMURD Nădlac şi Vinga.

          Dispeceratul inspectoratului în cooperare cu dispeceratele subunităţilor au monitorizat 133 transporturi de substanţe periculoase.

          În luna septembrie au fost planificate şi executate 7 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren, fiecare subunitate executând un exerciţiu.

Activitatea pompierilor salvatori se desfăşoară în sprijinul şi pentru cetăţean, principalele obiective ale instituţiei noastre fiind eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite este necesară dezvoltarea culturii de securitate în rândul populaţiei, activitate ce vizează reducerea numărului situaţiilor de urgenţă, care de cele mai multe ori se soldează cu victime omeneşti şi pagube materiale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt - căpitan Pleşca George

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite