Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În atenția persoanelor asigurate care solicită Cardul European de asigurări sociale de sănătate

În atenția persoanelor asigurate care solicită Cardul European de asigurări sociale de sănătate
Comentează 0

Cardul European de asigurări sociale de sănătate se eliberează asiguratului în situația deplasării pentru ședere temporară, într-un stat membru al Uniunii Europene si poate fi utilizat de către asigurații din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, pentru servicii medicale care devin necesare pe perioada sederii pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, a Spatiului Economic European, a Confederatiei Elvetiene si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Cardul European nu acoperă situația în care deplasarea persoanei asigurate are drept scop beneficierea de tratament medical.

Solicitarea eliberarii cardului European se poate face rapid prin:

  •  intermediul website-ului  https://www.cardeuropean.ro conform Ordinului Presedintelui CNAS NR. 536 din 29 aprilie 2024 sau prin depunerea cererii - tip impreuna cu actul de identitate la adresa de e-mail casar_card@casar.ro  sau la sediul CAS Arad, b-dul Revolutiei nr.45  

         Cererea tip se găsește la date de contact pe site-ul CAS ARAD cas.cnas.ro/casar

Cardul se eliberează în termen de 7 zile lucrătoare de la data depunerii documentelor și va fi distribuit de către Poșta Română la adresa înscrisă pe cerere.

 


Scrie un comentariu

trimite