Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În aşteptarea primului gong al Festivalului ...

În aşteptarea primului gong al Festivalului ...
Comentează 0

... în termeni tehnici la cea de a XXI-a ediţie a „Festivalului de Teatru Clasic” vor fi 13 reprezentaţii, desfăşurate pe durata a 10 zile, 10 spectacole jucându-se pe scena Sălii Mari a teatrului arădean iar 3 în Sala Studio.

De menţionat prezenţa masivă a Bucureştiului la acest festival, cu un număr de 6 spectacole ale Teatrului Mic, Teatrului Odeon, Teatrul Naţional Bucureşti, un recital Ion Caramitru, un spectacol Maia Morgenstern. De asemenea vor fi două spectacole în limba maghiară (supratitrate în română), datorate Teatrului Naţional din Timişoara şi Teatrului din Pecs.

În acest festival joacă un număr de 140 de actori, iar personalul tehnic şi de scenă se ridică la aproximativ 260 de oameni.

„În acest an Teatrul Clasic „Ioan Slavici” încheie cu succes un parcurs profesional poate nemaiîntâlnit până acum, noi fiind prezenţi la 7 festivaluri pe parcursul anului 2015, iar această ediţie, cea de a XXI-a, pe care o organizăm, se bucură atât de prezenţa noastră printr-o nouă producţie (cea de a treia din această stagiune) şi de alte 12 pe lângă noi şi ca atare aşteptăm ca publicul spectator să fie prezent în număr cât mai mare. Bugetul festivalului se ridică la suma de 90.000 de euro, adică 400.000 lei noi şi, dacă ar fi să fac o comparaţie cu festivaluri de prim rang din acest moment din România, Festivalul Naţional de Teatru a avut un buget de 1.200.000 de euro”, a punctat Bogdan Costea, directorul teatrului arădean.

„Vreau să spun publicului arădean că, venind să vadă acest spectacol („Mult zgomot pentru nimic”), trebuie să aibă credinţa că va avea o oră şi jumătate de plăcere dar şi de gândire şi, poate, atunci când o să iasă de la acest spectacol, o să-şi amelioreze ceva cât de minor din viaţă. La revedere la TEATRU”, a fost invitaţia transmisă şi de regizorul Alexander Hausvater la încheierea conferinţei de presă.

Vasile Zărăndan

„”

Galerie foto (28)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite