Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Împușcături în Grădiște. S-a tras asupra casei lui Fizidean

Polițiștii fac cercetări, la această oră, la casa din Grădiște a cunoscutului interlop arădean Ioan Fizidean (Fizi), după ce s-au tras patru focuri de armă asupra ferestrelor.

FOTO | Împușcături în Grădiște. S-a tras asupra casei lui Fizidean
Comentează 2

Poliția a început cercetările, marți dimineață, după ce o femeie a depus o reclamație în care arată că în fereastra sufrageriei a găsit patru urme de gloanțe.

Focurile de armă ar fi fost trase asupra casei lui Fizidean luni seară. În casă se aflau trei persoane, dar în altă încăpere decât cea asupra căreia s-a tras, astfel că nimeni nu a fost rănit.

De altfel, cunoscutul interlop a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu urmele de gloanțe, alături de mesajul: ”Mi-a IMPUSCAT casa asta noapte !!! Bai prostule !!! Impuscama pe mine daca ai curaj !!!” (greșelile gramaticale aparțin autorului mesajului).

Polițiștii audiază vecini, pentru a afla dacă au văzut persoane suspecte și dacă au auzit împușcăturile.

Povestea arestării lui Fizi

În ianuarie 2010, Tribunalul Arad i-a condamnat la închisoare pe mai mulți membri ai unei grupări infracţionale periculoase, între care și Ioan Fizidean.

Primii membri ai reţelei au fost arestaţi în ianuarie 2009 de către DIICOT, care anunțase destructurarea „celui mai agresiv grup mafiot care acţiona în zona de vest a ţării”.

Capul grupării era Uţu Claudiu Rohozneanu, zis ”Împăratul”. Acesta, alături de alți membri ai grupării, au fost acuzați de şantaj, tâlhării, loviri sau alte violenţe, vătămare corporală, ameninţare, tentativă de omor calificat, iniţiere şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, favorizarea infractorului, deţinere şi port de armă, uz de armă neletală şi denunţare calomnioasă.

Procurorii declarau, la vremea respectivă, că gruparea folosea violența pentru a constrânge persoane să le dea importante sume de bani oferindu-le în schimb „protecţie” faţă de eventuale persoane care ar atenta la bunurile, integritatea corporală, ori chiar viaţa lor sau a familiilor lor.

În urma unor percheziții, în locuințele suspecților au fost găsite pistoale, peste 20 de săbii, peste 40 de cuţite de diverse mărimi, o lance, mai multe bastoane telescopice, topoare şi bâte de base-ball, spray-uri paralizante şi lacrimogene etc.

Din 28 de persoane acuzate, 26 au primit pedepse cuprinse între şase luni şi 12 ani de închisoare, iar doi au primit amenzi penale.

Cel care a fost considerat capul reţelei de tip mafiot, Uţu Claudiu Rohozneanu, a primit o pedeapsă de opt ani şi trei luni, mai mică decât alţi membri ai reţelei sale, pentru că a colaborat cu anchetatorii.

În acest dosar, Ioan Fizidean a primit nouă ani şi trei luni de detenţie, iar acum este în libertate, în urma eliberării condiționate.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite