Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Importanța Muncii Grele ca Lider

Importanța Muncii Grele ca Lider
Comentează 0

O bună conducere joacă un rol critic în orice afacere și contribuie foarte mult la bunăstarea generală a unei companii. În afaceri, leadership înseamnă capacitatea conducerii unei companii de a depăși provocările și de a lucra pentru a-și atinge obiectivele la cel mai înalt nivel posibil. Persoanele care posedă abilități mari de leadership au capacitatea de a ajunge la vârful companiei, reușind chiar să ajungă la CEO (chief executive officer), COO (chief operation officer) sau CFO (chief financial officer) etc. De aici și zicala: “Prin muncă și stăruință vei ajunge la dorință.”

Rolul unui lider este străduința de a facilita creșterea unei afaceri prin cultivarea relațiilor puternice, făcându-i pe angajați să se simtă confortabil în timpul interacțiunilor, precum și ridicând moralul și stimulând progresul și fluxul de lucru optim pentru a îndeplini obiectivele unei companii. Acest lucru se poate realiza printr-o bună comunicare și interacțiune cu angajații, astfel încât aceștia să aibă o înțelegere fundamentală a obiectivului companiei și să se asigure că vocea și contribuția lor la companie contează. Recunoașterea abilităților individuale ale angajaților și concentrarea pe componenta umană este ceva pe care un lider trebuie să fie capabil să recunoască, astfel încât chestiunile care se referă la organizarea și distribuirea talentelor acolo unde sunt necesare să poată fi făcute astfel.

Legende de lideri

Într-o perioadă în care schimbările tehnologice au loc în mod regulat, disciplina gestionării unei afaceri continuă să evolueze și să devină mai complexă. Un bun management al afacerii implică inovație, experiență, flexibilitate și încercarea de a profita la maximum de orice situație. Ascultarea clienților și angajaților joacă un rol major în realizarea schimbărilor necesare și optime, astfel încât alegerea pașilor în direcția corectă să fie mult mai simplă și mai clară. Entuziasmul unui lider este una dintre principalele forțe motrice ale afacerilor.

Find lider, trebuie să se concentreze pe responsabilitățile cheie ale afacerii, încredințând în același timp alte sarcini angajaților. O lipsă de încredere între lider și angajat este atunci când angajatul este microgestionat de către lider, ceea ce îl duce să nu poată gestiona sarcini mai importante. Este important să se ofere instruirea și resursele necesare pentru ca angajații să își îndeplinească sarcinile. Mulți oameni se întreabă cum dl Musk poate gestiona companii atât de mari, cum ar fi Tesla și SpaceX. Foștii angajați ai lui Elon Musk au menționat că este entuziasmul când vine vorba de călătoriile în spațiu, iar explorarea i-a inspirat pe angajații săi să facă o treabă mai bună încercând să depășească obstacolele și provocările de inginerie. Alți lideri notabili, ar fi: Bill Gates, Steve Jobs și Warren Buffet. Cu Elon Musk, filosofia de conducere este învățarea constantă, o filozofie împărtășită de majoritatea liderilor de afaceri. El este cunoscut pentru că abordează obstacolele direct, știind că poate eșua. Este important să nu vă lăsați descurajați de eșec și tratându-l ca pe o lecție de învățare, abordare și obstacol din diferite unghiuri până când este depășit.

 

Pentru Steve Jobs, respectul a jucat un rol major în leadership. Pasiunea și entuziasmul pe care le avea pentru ideile lui au reușit să-i convingă pe alții să le însoțească. Era foarte direct și sincer cu oamenii. Când s-a întors la Apple în 1997, a reușit rapid să revigoreze compania care suferea atunci din cauza producției de prea multe produse cu puțină direcție. Cantitatea nu este întotdeauna egală cu calitatea. Elon Musk și Steve Jobs aveau o etică de lucru similară, lucrând neobosit de dimineață până seara târziu și amândoi au reușit să-și inspire angajații să facă lucruri uimitoare. După ce s-a întors, a reușit să reducă numărul de produse realizate cu 70% și să se concentreze pe 2 produse principale: un computer și un telefon.

Lecții de învățat

O lecție grozavă de învățat de la Steve Jobs atunci când alegeți un obiectiv este să începeți să știți care este scopul final și să îl împărțiți în sarcini mai mici care trebuie făcute pentru a atinge acel obiectiv. Lucrul care a făcut ca produsele Steve Jobs să fie îndrăgite și adoptate de mulți este simplitatea lor. Locurile de muncă au reușit să reducă aglomerația și să se concentreze pe esențial, aducând o soluție și un design elegant. Această filozofie poate fi văzută într-un citat din da Vinci care a venit cu manualele pentru primele Mac-uri: „Simplitatea este sofisticarea supremă”.

O altă lecție este să înveți din greșeli și să transformi dezamăgirea în posibilități. Cu lideri creativi precum Elon Musk, eșecul este o oportunitate de a explora un nou drum pentru a obține rezultate bune. Experimentarea și creativitatea sunt instrumente de conducere neprețuite pe care trebuie să le aveți atunci când conduceți o afacere, iar lideri mari precum Elon Musk, Jeff Bezos, Steve Jobs au dovedit acest lucru.


Scrie un comentariu

trimite